Veïns de Cunit es manifesten per aturar el projecte d’urbanització del bosc de Miramar

Manifestants durant la protesta d’aquest diumenge a Cunit (Foto: ACN)
11/10/2021 - 11:11h

SOS Natura rebutja la construcció d’un polígon, un hotel i centenars d’habitatges a l’indret

Una cinquantena de persones es van manifestar diumenge al matí a Cunit en contra del projecte d’urbanització del bosc de Miramar, on hi ha més de 91.000 m2 d’espai forestal qualificat com a urbanitzable.

Els manifestants van tallar un carril de la carretera C-31 al seu pas pel municipi, amb xiulets i cridant consignes a favor de la preservació de la zona.

Sos Natura Cunit, entitat organitzadora de la protesta, denuncia que l’Ajuntament de Cunit urbanitzarà l’espai per facilitar la construcció d’un polígon, un centenar d’habitatges i un hotel.

Els ecologistes reclamen la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Cunit i confien que el Govern inclogui el projecte en la revisió del Pla Director Urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles del litoral per blindar aquest bosc autòcton.

Els manifestants es van aplegar a la rotonda del carrer de l’Ebre i van caminar per l’avinguda de Barcelona, tallant un carril de la C-31, fins a l’Ajuntament. Els participants van cridar lemes com ‘El bosc és vida, pita’ o ‘Sí a la natura, no a l’especulació’, entre altres clams.

Durant la marxa, van repartir fulletons informatius als conductors i van llegir un manifest davant del consistori per demanar que es paralitzi el projecte.

“Si no s’atura la urbanització del bosc suposaria perdre un refugi climàtic, ja hem vist el que ha passat a Alcanar amb unes riuades increïbles, a Cunit si tallem 91.000 m² de bosc, que absorbeix tota la pluja, tota la irradiació solar, que promou el no escalfament del planeta; perdrem moltes espècies”, va assegurar el portaveu de Sos Natura Cunit, Josep Domínguez. L’activista va remarcar que a la zona de Miramar hi han catalogades més de 300 espècies d’animals i plantes, de les quals una desena estan protegides.

Els ecologistes han demanat a l’Ajuntament de Cunit que apliqui una moratòria durant any, ja que la urbanització de la zona de Miramar no s’ha inclòs en la revisió del Pla Director del litoral. Per això, també han reclamat que es modifiqui el POUM per tal d’aturar aquest projecte i els de la Plana del Castell i del bosc de Cal Santó. “El POUM està totalment caduc pel que fa a l’emergència climàtica, el van elaborar el 2006, en un context d’especulació urbanística en tota regla”, ha denunciat Domínguez.

Preguntat sobre les possibles indemnitzacions que s’haurien de pagar si es frena la urbanització del bosc de Miramar, el portaveu va explicar aquest diumenge que són poc probables. “No hi ha cap document que les acrediti, hem consultat amb advocats i entitats com Sos Costa Brava, que també han passat per aquests processos, i ens diuen que és molt poc probable perquè encara no s’ha aprovat la modificació del POUM que aprova el sector de Miramar”, va indicar.

La manifestació es va allargar durant gairebé dues hores i va culminar al punt de sortida.

També et pot interessar

Comentaris