El Vendrell tanca el servei de socorrisme de l’estiu sense cap víctima per ofegament

21/09/2021 - 20:00h

La temporada ha registrat un total de 4.171 accions del servei a càrrec de l’empresa Rescatadores

El Vendrell ha tancat el servei de socorrisme a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, que ha anat a càrrec de l’empresa Rescatadores des del 23 de juny fins a l’11 de setembre, sense que s’hagi hagut de lamentar cap víctima per ofegament.

El servei de socorrisme aquàtic ha comptat amb un total de 24 persones, una ambulància, un quad, una moto d’aigua, una embarcació i un servei de préstec de cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda als quatre punts d’assistència.

La temporada s’ha tancat amb un total de 4.171 accions del servei, principalment de caire preventiu.

Del conjunt d’actuacions destaquen, per exemple, els 31 rescats aquàtics, les 364 assistències sanitàries o els 3.440 avisos a banyistes i embarcacions en relació a actituds i situacions de risc. També s’han fet 138 advertiments per la presència de gossos a les platges. Des de l’Ajuntament del Vendrell es destaca, com apuntàvem, que aquesta temporada d’estiu no s’ha produït cap ofegament a les platges del Vendrell.

Durant tot l’estiu, l’empresa Rescatadores ha dut a terme 45 banys assistits amb les cadires amfíbies, a més d’ajudar a banyar-se a usuaris de diverses associacions de persones amb discapacitats.

Així mateix, durant tota la temporada d’estiu els socorristes s’han fet càrrec de la senyalització de l’estat de la mar amb la col·locació de les banderes, que en un 67% dels dies ha estat de color verd i el 30% de color groc. Tan sols s’ha hagut d’hissar la bandera vermella en tres ocasions, per l’estat de la mar o per tempesta elèctrica.

També et pot interessar

Comentaris