L’ACPC enceta al Liceu els actes dels seus 40 anys

Els expresidents i l’actual dirigent de l’ACPC, amb la presidenta del Parlament i el de la Generalitat, aquest diumenge al Liceu. (Foto: ACPC)
20/09/2021 - 13:00h

L’Associació Catalana de Premsa Comarcal homenatja els set expresidents, entre els quals Ricard Rafecas, exdirector del 3d8

Més de 350 persones van assistir aquest diumenge a la tarda a la festa de celebració del 40è aniversari de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) que es va celebrar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Editors de mitjans, publicistes, lectors i representats institucionals van aplegar-se en aquesta festa de la premsa comarcal que a causa de la pandèmia va haver de posposar-se l’any passat.

La celebració va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. L’acte va combinar una part institucional que incloïa parlaments de les autoritats i una entrega de diferents guardons i reconeixements, i amb una part lúdica amb actuacions musicals.

El president de la Generalitat va destacar que “la premsa comarcal representeu la capil·laritat, podeu arribar a tot arreu. Per tenir una Catalunya sencera és indispensable que tothom tingui veu”; mentre que la presidenta del Parlament va recordar que “la premsa comarcal té un paper cabdal per al foment, l’ús i la normalització de la nostra llengua”; i el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, va assenyalar que “tenim 150 capçaleres, 765.000 lectors i donem feina a mil famílies. Avui tothom diu que són Quilòmetre Zero, però nosaltres som els originals”.

El mestre de cerimònies de la festa va ser l’actor Quim Masferrer, que va posat el punt simpàtic a aquesta trobada que volia ser, per sobre de tot, una festa de retrobament, segons els organitzadors.

Reconeixement als expresidents de l’ACPC

Reconeixement a Ricard Rafecas, exdirector del 3d8 i expresident de l’ACPC, de mans de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i del president de l’ACPC, Francesc Fàbregas. (Foto:ACPC)

El primer acte institucional va ser l’entrega d’uns reconeixements a tots aquells que han presidit l’ACPC al llarg de les darreres quatre dècades. Un per un, els expresidents Josep Masoliver, Josep Maria Rierola, Jordi Vallmajó, Ricard Rafecas, exdirector del 3d8; Antoni Garrido, Estanis Alcover i Carles Ayats, van anar pujant a l’escenari i rebent de mans de la presidenta del Parlament i el president de l’ACPC una estatueta que premiava la seva tasca al capdavant de l’entitat.

L’altre acte institucional va ser l’entrega del 1r Premi d’Honor Premsa Comarcal que, recentment instituït per l’ACPC per reconèixer la tasca dels professionals més destacats vinculats a la premsa comarcal, va recollir el reconegut periodista Ramon Besa.

En el seu parlament, Besa va explicar que “l’essència de la premsa comarcal és estar sempre a prop dels fets. No conec un periodisme millor que el de la premsa comarcal perquè sempre s’ha de donar la cara, allà no funcionen les fake news i, a més, has d’escriure per a tothom”.

Pel que fa a la part musical de l’acte commemoratiu dels 40 anys de l’ACPC, els encarregats d’amenitzar la vetllada van ser la vallenca Marina Jacobs, que va anar intercalant el seu suau estil a l’inici de la vetllada i en els entreactes; i el popular cantautor solsonenc Roger Mas, que va ser l’encarregat de cloure la nit presentant temes del seu proper disc, ‘Totes les Flors’.

També et pot interessar

Comentaris