Som Poble-ERC del Vendrell reitera la proposta d’una gestió pública dels serveis

Quatre dels sis regidors de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell.
15/09/2021 - 19:00h

El grup que lidera l’oposició municipal de l’Ajuntament del Vendrell reclama actuacions al govern en diverses temàtiques

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell va encetar aquest dimarts el nou curs polític amb una roda de premsa en la què va fer públiques una sèrie de reivindicacions al govern vendrellenc i, sobretot, la petició reiterada per a una remunicipalització de la gestió dels serveis públics de recollida de residus i la neteja viària, actualment gestionats des de l’empresa privada i amb els contractes caducats.

El regidor Josep Mañé va dir en aquest sentit que “els dos serveis tenen una gestió indirecta i, a més, està mal aplicada”. “El govern local vol continuar privatitzant uns serveis que no funcionen”, va dir també Mañé sobre un servei caducat des de febrer del 2016, pel que fa a la neteja viària; i el de la recollida selectiva que es mantindrà des de l’empresa comarcal EcoBP encara fins a la seva liquidació, prorrogada al 31 de desembre del proper any 2022.

Actuar contra l’incivisme
Prèviament, el mateix regidor de Som Poble-ERC va apuntar d’entrada que al Vendrell cal una reunió urgent de la Comissió de Civisme, “atès que l’incivisme i la inseguretat és recurrent al municipi i encara no s’ha convocat aquesta legislatura”.

Per Mañé, “cal garantir” que la Policia Local disposi dels recursos i agents necessaris per fer front a la quotidianitat d’un municipi com el Vendrell, amb uns 40.000 habitants; i aposta per “reduir l’interinatge en les patrulles per la via pública, actualment en un 25%”.

En el mateix àmbit de l’incivisme, que darrerament ha estat notícia per l’incendi de contenidors de brossa, sorolls i baralles al centre històric, el mateix regidor de Som Poble diu que s’hauria d’incentivar les campanyes de consciència cívica sobretot a les escoles i instituts, “on es formen els futurs ciutadans”.

No a les pantalles d’Adif
De la seva banda, el regidor d’ERC Lluís Navarrete s’ha mostrat contrari a les pantalles acústiques que vol instal·lar l’ens gestor ferroviari Adif, les quals podrien arribar a una alçada de fins a 7 metres al municipi, i en aquest sentit demana al govern local si pensa presentar-hi al·legacions -com ja han anunciat poblacions veïnes-, que informi del projecte i “si hi ha alternatives”.

“Necessitem tenir informació urgent de part del govern”, va dir Navarrete en la roda de premsa d’aquest dimarts.

Comissió de Salut
Finalment, regidor Marc Robert va reclamar la convocatòria de la Comissió de Salut, una reunió ajornada en el seu mment per un important rebrot de casos de coronavirus.

“Volem saber la incidència de la malaltia i portem més de dos mesos esperant que es convoqui”, va dir Robert, que va demanar que es creés una comissió permanent per casos com la de coincidència de vacances dels membres de la comissió.

“La Comissió de Salut està oberta a la participació de les entitats i convidem, per tant, a què hi participin”, va concloure Marc Robert, que es va felicitar pel fet que l’Hospital del Vendrell hagi recuperat el servei de cures paliatives de PADES interromput per les vacances de l’equip que el gestiona.

També et pot interessar

Comentaris