El litoral entre Sitges i l’Hospitalet de l’Infant insisteix en protegir la costa de manera unitària

Una platja de Cunit sense massa sorra (Foto: ACN)
Avatar
13/09/2021 - 16:28h

Els regidors responsables dels municipis afectats signen un manifest per reivindicar el potencial ambiental i econòmic de les platges

Els municipis de la costa central i tarragonina, des de Sitges fins a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, han tornat a aixecar la mà per reclamar una protecció de les platges de forma unitària.

En un manifest signat a través de la Taula de Municipis per a un Litoral Sostenible, els regidors responsables de les platges i que en el cas del Penedès són els municipis de Cunit, Calafell i el Vendrell, defensen la costa com a espai bàsic de l’economia i natura locals.

Per això i a iniciativa dels membres de l’anomenat Pacte de Coma-ruga, reivindiquen la renaturalització de les platges, la creació d’una unitat de gestió i la conscienciació dels sectors econòmics i de la ciutadania en aquesta mateixa línia.

Revisar el sistema de neteja de la sorra, acordar la gestió del creixement del nivell del mar i afrontar l’erosió del litoral són altres aspectes que demanen consensuar.


L’objectiu principal del manifest fet públic aquest dilluns és “garantir les platges com a espais de salut i d’activitat econòmica, mantenint l’equilibri d’usos humans i ecosistèmics, gestionant el litoral d’acord amb els tres pilars de desenvolupament sostenible: la viabilitat econòmica, l’equitat social i la sostenibilitat ambiental”.

Els tres eixos principals de treball seran la necessitat de la recuperació ambiental del litoral i la seva renaturalització, la creació d’una unitat de gestió i la participació i conscienciació dels sectors econòmics i la ciutadania.

Actualment, la Taula de Municipis per a un Litoral Sostenible la formen els municipis de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i Hospitalet de l’Infant.

El manifest també recorda que dijous passat es va presentar públicament l’informe ‘Un litoral al límit’, del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) en el que, precisament, “es recullen també moltes de les necessitats assenyalades per la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible”, conclou.

També et pot interessar

Comentaris