Detinguts tres homes per robar en dos establiments de Segur de Calafell

L’assaltant durant un dels robatoris (Foto: Mossos d’Esquadra)
18/08/2021 - 21:00h

Els fets es van produir dimecres 11 d’agost i l’assaltant va quedar enregistrat per les càmeres de videovigilància

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria del Baix Penedès van detenir entre dimecres i diumenge de la setmana passada tres homes, d’entre 19 i 21 anys, veïns de Tarragona i Reus, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força.

Segons ha trascendit aquest dimecres, el primer fet es va produir al voltant de les 4 de la matinada del dimecres 11 d’agost quan els Mossos d’Esquadra van rebre avís que s’havia comès un robatori en un restaurant del Passeig Marítim Sant Joan de Deu de Segur de Calafell.

El lladre va forçar una de les finestres i, un cop dins, va sostreure diners de la caixa enregistradora.

En aquest cas, el propietari de l’establiment va mostrar als agents les imatges del moment del robatori, gravació en què es veia clarament com va actuar l’autor dels fets.

Una hora més tard, la policia va rebre un segon avís de robatori, en aquest cas a una guingueta ubicada en el mateix Passeig Marítim.

Els agents van buscar els possibles autors per les rodalies del segon establiment saquejat i van localitzar tres joves en actitud sospitosa.

Els policies van poder confirmar sense dubte com un dels homes identificats era l’autor que va quedar enregistrat robant a l’interior del primer local, motiu pel qual la  patrulla de seguretat ciutadana el va detenir per la seva participació en el primer dels delictes.

Arran d’aquests fets, la Unitat d’Investigació va assumir el cas i va confirmar que l’home detingut també era autor del robatori al segon negoci, tant perquè va revelar la seva empremta dactilar en el forçament de la guingueta com perquè també va quedar gravat a les imatges del moment del saqueig del segon local.

Durant el transcurs de la investigació, els agents van concloure que els altres dos nois que van ser identificats quan acompanyaven al detingut també havien col·laborat en els dos robatoris fent tasques de vigilància i cobertura de l’exterior dels establiments mentre el detingut perpetrava materialment els fets.

Davant d’aquests indicis incriminatoris, els investigadors van emetre una ordre de recerca i detenció per arrestar els altres dos joves, la qual va donar els seus fruits dissabte amb la seva detenció a Barcelona.

Un detingut, a la presó

El primer dels detinguts va passar divendres a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Els altres dos van passar diumenge als jutjats de Barcelona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar

Comentaris