Torna la mesura d’obrir bosses de brossa per combatre l’incivisme per brutícia a Calafell

10/08/2021 - 15:00h

L’Ajuntament ja ha identificat algun infractor, que pot ser multat amb 750 euros per infringir la normativa municipal

L’Ajuntament de Calafell ha tornat a la mesura d’obrir les bosses de la brossa llançades al carrer, o deixades al contenidor però fora d’horari, per mirar d’identificar les persones incíviques que embruten els espais públics i infringeixen la normativa municipal.

El consistori calafellenc explica que ja s’ha pogut enxampar uns quants infractors, entre els quals hi ha fins i tot establiments comercials. Donat el cas, poden ser sancionats amb multes de 750 euros, si la infracció es considera lleu.

La problemàtica de l’incivisme per brutícia a Calafell és repetitiva, però s’agreuja en època estival, quan la població del municipi es dispara. Per això, el servei d’inspecció municipal de l’Ajuntament de Calafell ha reprès aquesta línia d’actuació, engegada en anteriors ocasions, a la vista del grau elevadíssim d’incivisme en la neteja que es torna a produir aquest estiu.

I és que l’Ajuntament de Calafell assegura que es veu abocat, una vegada més, a aplicar mà dura, sobretot quan les campanyes informatives i de conscienciació no convencen els incívics. Ni es corregeix el problema millorant i ampliant els serveis de recollida, ni duplicant-los.

L’Ajuntament de Calafell recorda, a més, que no es tracta només de sancionar perquè hi hagi una normativa, que també, sinó perquè la ciutadania cívica, que és la immensa majoria, no es mereix patir les conseqüències dels actes dels incívics.

Recollida gratuïta de mobles

Així les coses, l’ajuntament calafellenc aprofita per recordar que el municipi compta amb un servei de recollida gratuïta de mobles vells, prèvia demanda, que pot concertar-se a través de la Línia Verda.

També pot trucar-se al telèfon gratuït 900 460 367 (de dilluns a divendres de 9 a 14 hores). Cada zona del municipi té assignat un dia de recollida i, en demanar el servei, a l’usuari li expliquen com ha de procedir.

També et pot interessar

Comentaris