Llorenç celebrarà una festa major condicionada per les restriccions

M. Teresa Baltasar, pronunciarà el pregó de festa major de Llorenç del Penedès | Foto: Pitu Rovirosa
04/08/2021 - 10:00h

La pintora M. Teresa Baltasar farà el pregó i per evitar les aglomeracions no hi haurà actes nocturns, castells ni la tradicional sindriada

Llorenç del Penedès celebrarà des d’aquest diumenge i fins dijous que ve la festa major. Com l’any passat, la festa estarà molt condicionada per les restriccions sanitàries, per tal d’evitar contagis. Així, la Regidoria de Cultura i Festes ha reorientat tota la programació per complir amb la normativa: els actes nocturns s’han suspès, ja que no es pot fer cap activitat després de dos quarts d’una de la matinada; no es celebraran els tradicionals castells nocturns dels aficionats locals; no es farà la sindriada ni cap concert perquè a més, està prohibit consumir i menjar al carrer. A més, la cercavila de la vigília estarà limitada a 3 punts d’actuació (Ajuntament, jardins d’Oriol Martorell i al capdamunt de la rambla Marinada -a la Rosa dels Vents), on els grups folklòrics actuaran i el públic estarà assegut i no podrà fer el seguiment.

Nous actes

Malgrat totes les limitacions, s’han reinventat nous actes per poder gaudir de la festa. Així, el dia 11 l’entrada a la piscina municipal serà gratuïta per a tots els llorencencs i llorencenques, que podran gaudir amb la música del DJ Aubor mentre es banyen. El mateix dia s’obrirà la piscina per fer banys nocturns de les 9 fins a les 12h de la nit mentre es fan jocs interactius i acompanyament musical amb DJs.

La corporació municipal informa que el programa d’actes de les festes s’ha realitzat seguint la normativa establerta pel Procicat en data de 23 de juliol de 2021 i es reserva el dret a fer canvis, en cas que sigui necessari, per adequar la programació al compliment de la normativa. Per últim, l’Ajuntament de Llorenç fa una crida a gaudir de la festa major amb responsabilitat i seguint escrupolosament la normativa sanitària.

Es vol fer especial esment de l’acte del dia 8 d’agost, a 2/4 de 8 del vespre, quan tindrà lloc la presentació del llibre Entre vinyes, de M. Teresa Baltasar, a càrrec de Ramon Nadal i Nati Soler i, tot seguit, s’inaugurarà l’exposició “Entre vinyes”, amb obra de M. Teresa Baltasar, precisament qui pronunciarà el pregó de festa major el diumenge a les 7 de la tarda, a l’Ajuntament.

L’exposició es complementa amb la presentació d’un vídeo amb muntatge i fotografia de Pitu Rovirosa i música de Jordi Camell.

També et pot interessar

Comentaris