S’aprova la recollida porta a porta en cinc municipis de l’Alt Penedès

27/07/2021 - 18:00h

La Mancomunitat avança en aquest tipus de sistema a Sant Sadurní d’Anoia, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola

L’assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha aprovat aquesta setmana la licitació del servei de recollida de residus porta a porta als municipis de Sant Sadurní d’Anoia, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola. L’aprovació arriba després de mesos de treball conjunt entre els ajuntaments d’aquests municipis i la Mancomunitat per avançar en la millora de la qualitat del servei i en la quantitat de brossa que es recull selectivament

Paral·lelament a aquesta aprovació, l’ens supramunicipal segueix treballant per millorar el contracte de recollida de residus de la resta de municipis adherits al servei mancomunat amb l’objectiu d’implementar un nou model de recollida que, aprofitant els avantatges de la tecnologia per a una major eficiència i optimització dels serveis públics, permeti millorar els índexs de reciclatge i aprofundir en les polítiques de sostenibilitat econòmica i ambiental.

Així mateix, des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’aposta pels programes de sensibilització i educació ambiental vers la ciutadania, com una eina imprescindible per avançar cap la reducció del volum de residus que es generen i aconseguir una taxa de gestió de residus urbans més justa i proporcional al què cada llar genera.

Canvis en l’organigrama
Per altra banda, durant l’assemblea també es va donar compte d’alguns canvis en l’organigrama polític i de gestió de la Mancomunitat. Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella, assumeix l’Àrea de Gestió Forestal i Energia, i deixa l’Àrea d’Educació Ambiental en mans de l’alcalde de Santa Fe del Penedès, Jordi Bosch, que es manté com a màxim responsable de l’Àrea de Residus. D’altra banda, el nou alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau, va prendre possessió com a nou representant de l’Ajuntament a l’ens.

Els municipis de Mediona, Pontons i Sant Cugat Sesgarrigues van fer efectiva la seva adhesió al Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, mentre que Castellví de la Marca, les Cabanyes i Torrelles de Foix se sumen al Servei de Gestió Forestal i Energia.

L’Assemblea també va aprovar el conveni de col·laboració entre el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) i l’entitat Felicity Projectes per a facilitar la cessió d’animals i fomentar l’adopció i el benestar dels animals domèstics en l’àmbit europeu.

Al llarg de la sessió també es va acordar prorrogar el conveni entre el Servei de Laboratori i l’Ajuntament de Vilafranca per a dur a terme el servei de visites sanitàries i valoracions de risc als establiments alimentaris.

També et pot interessar

Comentaris