La Bisbal del Penedès acull la segona trobada de la Xarxa d’Ambaixadors del Bon Tracte

22/07/2021 - 19:53h

S’hi va presentar el ‘Servei Bon Dia’ del municipi i l’audiovisual ‘Persones Grans. Grans Persones’

La Bisbal del Penedès ha estat la seu, aquest dimecres, de la segona trobada de la Xarxa d’Ambaixadors del Bon Tracte. L’acte va servir per continuar generant sinergies entre els diferents actors que s’han afegit a aquesta xarxa, que van des d’ajuntaments –com és el cas del de la Bisbal del Penedès- a entitats, treballadors i treballadores socials i persones que tenen la inquietud de formar part d’aquest projecte que persegueix l’objectiu de “treballar pel col·lectiu de la gent gran, dignificar els seus drets, treballar pel bon tracte i contra els maltractaments i per tot allò que estigui al voltant o faci referència a les persones grans”.

Així ho va explicar la portaveu de la xarxa, Jerusalem Torra, que va afegir que “la intenció és crear un projecte on donar visibilitat i eines per transmetre una imatge positiva del col·lectiu de la gent gran”.

La regidora de la Gent Gran i Benestar Social, Paqui Cepas, va presentar el Servei Bon Dia als assistents, “un servei que va començar quan es va detectar que hi havia molta gent gran que vivia sola al municipi i aleshores es va plantejar la possibilitat de trucar aquestes persones per mantenir un contacte i fer-ne un seguiment”.

Una de les voluntàries del servei, la Puri González, va explicar que diàriament “es truca a les persones grans, que sempre estan esperant amb molta il·lusió la trucada”. González va compartir amb els assistents que “quan fas aquest voluntariat et sents molt bé, perquè veus l’alegria que li dona a la gent gran que els telefonis i et tracten com si fossis algú molt important per a ells”.

La regidora Paqui Cepas va afegir que “durant l’Estat d’Alarma el voluntariat es va oferir per trucar des de casa els usuaris, amb l’objectiu de donar continuïtat al servei. Així, quan detectaven que les persones grans del municipi tenien alguna mancança -com ara que necessitaven menjar o medicació- s’adreçaven a l’Ajuntament perquè aquest pogués fer arribar a aquestes persones tot allò que necessitessin”.

La mateixa regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va comentar també que “generalment cada any es fan dues trobades en què fem coincidir les voluntàries i els voluntaris amb els usuaris i les usuàries del servei, un acte molt bonic perquè moltes vegades és aquell dia quan es coneixen en persona”.

No obstant això, les persones usuàries del servei ja saben més o menys amb qui estan parlant perquè l’Ajuntament bisbalenc edita, cada any, un calendari amb les fotos de les voluntàries. Així els usuaris tenen una referència visual d’aquella veu, és a dir, saben amb qui estan parlant.

Tanmateix, “el diumenge passat vam fer una festa dedicada a les persones majors de 65 anys al pati de l’escola Ull de Vent, que va comptar amb l’actuació musical del Duet Alma. Com que enguany no hem pogut fer les trobades que fèiem fins ara, entre el voluntariat i les persones usuàries del servei, a causa de les restriccions i les mesures de la pandèmia, doncs vam fer aquest acte, que vam titular Dedicat a tu”.

Quant a projectes futurs, la regidora bisbalenca ha remarcat que “l’equip de govern està treballant per augmentar els serveis cap a la gent gran, més enllà dels que ja es duien a terme fins ara, com ara les activitats del Racó de la Gent Gran, l’activitat física, l’estimulació cognitiva…”.

A més, va concloure que ara s’estan ampliant diversos locals socials d’urbanitzacions bisbalenques i la intenció de l’equip de govern és portar-hi també activitats adreçades a la gent gran, perquè no s’hagin de desplaçar”.

Audiovisual i manifest

Durant la segona part de l’acte es va projectar l’audiovisual “Persones Grans. Grans Persones”, realitzat per l’ARC Serveis Assistencials i produït per Canal Calafell, que mostra imatges i perfils de persones reals que trenquen amb els estereotips i falses creences sobre la vellesa.

Finalment, per acabar, la regidora Paqui Cepas i Jerusalén Torra van llegir el “Manifest en contra de la discriminació a les persones per la seva edat”, que podeu descarregar fent clic aquí.

També et pot interessar

Comentaris