“IdeaVilafranca” busca la proposta més innovadora per a la ciutat de Vilafranca

17/07/2021 - 11:35h

El grup de joves del PSC obre un concurs que atorgarà una beca d’estudis de 1.500 €

El passat mes d’abril, l’Agrupació del PSC de Vilafranca va presentar la primera edició de l’“IdeaVilafranca”, un esdeveniment anual amb la innovació a les ciutats com a protagonista on es portaran a terme conferències, un reconeixement a entitats i el concurs d’idees per a joves IdeaVilafranca.

Després d’haver estat en contacte amb diferents coŀlectius de joves i haver presentat el concurs en diferents àmbits, el grup de Joves del PSC, que organitza el concurs, ha vist adient ampliar el premi que s’atorga i adaptar-lo a les necessitats que s’han detectat entre el jovent.

Les dades d’atur assenyalen que la pandèmia ha fet augmentar en un 20% l’atur juvenil, i d’aquests el 55% són joves d’entre 25 i 29 anys amb el nivell d’estudis d’educació obligatòria. Donat aquest context socioeconòmic que està generant la crisi sanitària del Covid i com està afectant el futur dels joves i les seves famílies, l’organització ha decidit que el premi passi a tenir una dotació econòmica per tal de donar suport als joves en la seva formació. Així, el premi serà una beca de 1.500 euros per a despeses relacionades amb l’educació.

El primer secretari del PSC de Vilafranca, Francisco Romero, ha destacat la importància de donar un paper protagonista als joves en la construcció del que han de ser les ciutats del futur: “Per fer-ho, cal que els facilitem les eines necessàries perquè es formin i es puguin forjar un futur prometedor on desenvolupin les seves potencialitats i talents”. L’IdeaVIlafranca està dissenyat “amb la intenció de sembrar dinàmiques per atraure el talent jove vinculat a la innovació urbana i busca generar el debat al territori sobre la importància de la innovació en les polítiques municipals i en altres camps d’incidència a la ciutat”. Per Romero, la beca “IdeaVilafranca” és una “inversió i una aposta pels joves”. “Per això hem transformat el concurs en una de les beques més importants de la comarca”, ha dit.

Romero ha volgut destacar també el caràcter únic d’aquesta proposta en un doble vessant: “D’una banda, que un partit polític posi a l’abast de la ciutadania una beca i que sigui un esdeveniment pensat per liderar la innovació urbana amb la implicació de la societat i especialment dels joves”.

El responsable de Política Municipal de l’Executiva del PSC de Vilafranca, Sergio Sánchez, ha recordat que el concurs està destinat a persones de 16 a 35 anys i que es poden fer arribar les candidatures fins al 31 d’agost. Es seleccionaran les millors aportacions d’acord amb els criteris d’innovació, generació de sinergies, aplicabilitat de la idea a Vilafranca, viabilitat i escalabilitat.

Sánchez ho exposava així: “Busquem idees que aportin originalitat i un canvi a la ciutat, que tinguin la capacitat d’impactar en diferents àrees de la ciutat, que es pugui portar a terme amb els recursos amb què normalment compten els ajuntaments i que tingui la possibilitat d’expandir-se en un teixit municipal que la pugui aplicar”.

En aquesta primera edició, IdeaVilafranca comptarà amb la directora d’Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Continente, el director d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Jordi Pericàs, el primer secretari del PSC de Vilafranca i director Smart Cities a IBM, Francisco Romero, l’emprenedor digital Sergio Sánchez i la directora del Turó i membre de l’Executiva del PSC de Vilafranca, Foix Sogas.

Tots els joves que enviïn les seves idees rebran un reconeixement a la participació i estaran convidats a la gala d’entrega de premis i les seves aportacions es publicaran al catàleg d’idees. Al mes de setembre es faran les avaluacions de les propostes i l’entrega de premis es portarà a terme durant el mes d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris