Noves bonificacions per a l’ús de l’autopista C-32 Sud a partir de l’1 de setembre

Alcaldes del Baix Penedès i del Garraf amb autoritats de la Generalitat en la presentació de les bonificacions a la C-32 (Foto: ACN)
Avatar
16/07/2021 - 17:32h

Els descomptes en dies laborables seran del 70% entre el Vendrell i Sitges i del 40% al peatge de Vallcarca

El Govern de la Generalitat i els alcaldes del Baix Penedès i el Garraf han acordat canviar el model de bonificacions dels peatges de l’autopista C-32 Sud. Això comportarà una disminució del preu dels peatges per a tots els usuaris que facin viatges amb origen o destí en aquestes comarques, independentment del seu lloc de residència. El benefici serà des del primer viatge.


En concret, el descompte serà del 40% en el tram entre Castelldefels i Sitges –peatge de Vallcarca- pel que fa als desplaçaments d’anada i tornada en una mateixa jornada laborable -per beneficiar els usuaris de l’autopista que l’utilitzen principalement per raons de feina-, i del 70% en el tram entre Sitges i el Vendrell –barrera de Cubelles-. El sistema entrarà en vigor a partir de l’1 de setembre, coincidint amb l’inici de la gratuïtat de l’autopista AP-7. La Generalitat destinarà al sistema de bonificacions uns 18 milions d’euros.

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores han presentat aquest divendres al migdia a Calafell, juntament amb alcaldes i alcaldesses del Garraf i del Baix Penedès, les noves bonificacions per a l’autopista C-32 o Pau Casals fruit de l’acord entre la Generalitat i les administracions locals.

Jaume Casañas, alcalde de Cunit, s’ha mostrat satisfet per aquest acord ja que “la Taula de Mobilitat del Penedès està començant a donar els seus fruits que ja s’estan materialitzant en beneficis per la ciutadania. Ara fem un primer pas amb les bonificacions del 40% i del 70%“.

Casañas afirma que “veiem el got mig ple, som optimistes però no ens hem de quedar aquí, els responsables dels municipis hem de continuar demanant a la Generalitat de Catalunya que assumeixi el cost restant fins a arribar a aquest 50% i 100% en les barreres de Vallcarca i de Cubelles“.

L’alcalde cunitenc ha anunciat que de cara al mes de setembre es reprendran les converses entre els municipis dins del Pacte del Penedès Marítim.

Els criteris per aplicar els nous descomptes són tots els següents:

-Reducció del 40% en la tarifa del peatge del tram Castelldefels–Sitges (barrera de Vallcarca) als vehicles lleugers de quatre rodes.

-Reducció en la tarifa del peatge del 70% als turismes en el tram Sitges–El Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell).

-S’aplicarà a partir del primer viatge

-Per als desplaçaments de dilluns a divendres, no festius.

-Per als viatges d’anada i tornada en un mateix dia natural en el mateix origen i destí, amb un límit de 4 trànsits diaris (2 viatges d’anada i tornada).

-Ús de sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema VIA T) o l’aplicació gratuïta Awai.

-És necessari inscriure’s prèviament al web de la concessionària de la C-32 Sud (autopistas.com). El formulari estarà disponible aquest agost i la inscripció és gratuïta.

-S’exclouen d’aquestes noves bonificacions els moviments amb origen o destí l’AP-7 Sud, atès que són moviments de llarg recorregut o que tenen un origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32.

Aquests nous descomptes, que substitueixen les actuals bonificacions d’homogeneïtzació tarifària i de recurrència, es complementen amb les bonificacions existents per a vehicles ecològics, vehicles d’alta ocupació i els descomptes pel tancat virtual del tram Sitges–El Vendrell, amb un màxim de descompte acumulat del 75% respecte del preu del peatge base.

La implantació d’aquest nou model requereix d’una tramitació administrativa prèvia, que inclou un Acord de Govern, i de l’execució dels mitjans tecnològics corresponents.

També et pot interessar

Comentaris