El Vendrell manté la festa major com a vacuna anímica social

El regidor de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano.
16/07/2021 - 17:00h

La festa de Santa Anna reajusta els horaris per al compliment de les mesures contra la Covid-19

Aquest divendres al migdia, el regidor de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha confirmat que la Festa Major del Vendrell 2021 es celebrarà tal i com estava prevista, tot i que incorporant algunes modificacions per ajustar-la a les mesures incloses en la darrera resolució del Procicat per la pandèmia de la Covid-19.

El regidor considera que “malgrat les circumstàncies actuals, cal mantenir la cultura com a bé essencial i per això cal que les administracions facin seu el compromís de fer realitat el hashtag #laculturasegura”. “Ha de ser més que un hashtag, sinó un compromís de les administracions per la cultura”, ha afegit Christian Soriano.

En concret, el principal canvi afecta els horaris dels espectacles i concerts de la nit, que avancen l’hora d’inici per tal de poder donar compliment a la norma de finalització màxima de les activitats socials a les 00.30h. Val a dir, amb tot, que el Vendrell és un municipi que s’ha mantingut fora del llistat de 161 poblacions catalanes que aquesta propera nit entrarà en com a mínim una setmana de confinament nocturn, d’1 a 6h.

Els canvis d’horaris respecte dels programes d’actes ja impresos són que el monòleg amb Toni Moog i el concert amb la Banda Petit Comitè del 25 de juliol a la pista d’atletisme començaran a les 22h; que el concert amb Geluc i Suu al mateix indret, però l’endemà (Santa Anna) ho faran a les 21.30h; i que el concert amb Guardafuegos i El lado oscuro, tribut a Jarabe de Palo, s’iniciaran a les 22h del 27 de juliol a l’aparcament del carrer Colom.

L’altre canvi ha estat la supressió de les sessions de DJ, per la impossibilitat, precisament, de fer-les en el marc de les noves restriccions horàries. No obstant això, el regidor de Festes del Vendrell ha explicat que s’estan estudiant altres alternatives per al públic jove.

En els propers dies també es donaran a conèixer alguns petits canvis en relació als recorreguts de cercavila de cultura popular i de la cercavila de foc per garantir el compliment de la normativa del Procicat.

“Tot i la pandèmia i les restriccions, les administracions també hem de vetllar i tenir cura d’una altra salut, la salut anímica i la salut mental, i per fer-ho creiem que la cultura és la millor vacuna”, ha afegit Christian Soriano.

Reserva d’entrades

D’altra banda, val a dir que dilluns que ve, 19 de juliol, a les 10h s’iniciarà el procés per a la reserva d’entrades per accedir als actes de la festa major del Vendrell per als quals cal reservar plaça. Aquestes reserves es podran fer online a l’adreça https://elvendrell.koobin.cat o bé presencialment al Racó de la Festa, l’àrea de la Regidoria de Festes ubicada provisionalment a la sala La Fusteria, del carrer Major.

En aquest cas, l’horari és de dilluns a divendres de 10 a 14h i de dimarts a dijous també a les tardes, de 17 a 20h. A més, s’hi pot contactar per telèfon (977 66 73 79) i per correu electrònic (elVdefesta@elvendrell.net i festes@elvendrell.net). S’atorgaran invitacions per accedir als actes fins exhaurir l’aforament limitat permès.

I quant als actes previs a la festa major de Santa Anna, s’iniciaran aquest dissabte a la tarda, a les 19h, amb l’espectacle familiar Piscina poesia, al Museu Àngel Guimerà, a càrrec de Genovesa Narratives Teatrals.

Diumenge, a les 20h, començarà a la Rambla la 42a Cursa Popular Vila del Vendrell.

Dilluns, a les 19h, el Celler Jané Ventura acollirà l’espectacle poeticomusical Guimeravi, a càrrec de Jordi Francesch.

Finalment i abans del cap de setmana d’inici de la festa major vendrellenca, dimarts a les 12h hi haurà una visita comentada de l’exposició “El Buit”, que es pot visitar a la sala Portal del Pardo.

La programació de la Festa Major es pot consultar degudament actualitzada a la pàgina web: https://www.elvendrell.net/festa-major-cid-414.

També et pot interessar

Comentaris