Som Poble-ERC denuncia un pàrquing “il·legal” a Coma-ruga

Avatar
15/07/2021 - 11:24h

Un solar municipal de la plaça de les Moreres funciona com a zona blava privada sense cap concessió

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell demana a l’alcalde, Kenneth Martínez, que s’elimini l’aparcament amb zona blava que funciona des de fa anys a la plaça de les Moreres del barri marítim de Coma-ruga perquè, segons destaca Som Poble-ERC, és il·legal.

A més, “insta” l’alcalde a que s’estudiïn els possibles perjudicis que ha suposat la situació per a l’Ajuntament del Vendrell, atès que l’empresa Parven, SL, amb un 68% de titularitat privada i la resta de capital de l’administració pública vendrellenca, ha gestionat la zona sense cap tipus de contracte ni conveni.


Aquest cas, lamenta el principal grup a l’oposició municipal del Vendrell, s’afegeix a la “situació d’il·legalitat de la zona blava del carrer Cerdanya”, el tancament de la qual s’hauria de fer en poques setmanes tot i que, segons denuncia Som Poble-ERC, no els consta de cap tràmit jurídic per dur-ho a la pràctica.

Sense concessió
Som Poble-ERC afirma que es va adonar durant el procés per verificar la situació legal del pàrquing del carrer Cerdanya al centre del Vendrell que en la relació de zones blaves a tot el municipi no hi figura l’aparcament de la plaça de les Moreres de Coma-ruga i “tampoc no existeix cap document d’acord entre l’Ajuntament del Vendrell i l’empresa Parven 93 perquè aquesta societat gestioni aquest espai”.

A més, afegeix que el POUM vigent cataloga el solar en qüestió com a “zona verda amb possibilitat d’aparcament en soterrani”, quan el pàrquing és en superfície. El solar en qüestió és propietat de l’Ajuntament del Vendrell des de l’any 2000, quan el va adquirir per mig milió d’euros.

“No podem entendre en base a quina raó aquest aparcament està sent gestionat per Parven 93 com a zona blava des de fa tants anys, incomplint a més el que estableix el POUM”, ha afirmat el portaveu de Som Poble-ERC, Lluís Navarrete.

“Una vegada més queda palesa la permissivitat que l’Ajuntament del Vendrell manté amb l’empresa Parven 93, la qual aprofita uns terrenys públics per generar ingressos extres per al seu negoci sense existir cap mena de contracte ni conveni i, per tant, cap compensació per al municipi”, afegeix.

Som Poble-ERC demana a l’alcalde que insti a l’empresa Parven 93 a que cesi l’activitat de zona blava de manera immediata al solar de Coma-ruga i que, per tant, retiri els elements que li permeten explotar-la.

També et pot interessar

Comentaris