Petició de dimissió de Christian Soriano al capdavant de la societat El Vendrell Comunicació, SLM

Oscar Blasco (Podem), Josep Maria Llasat (Primàres) i Lluís Navarrete (Som Poble-ERC), en la roda de premsa sobre RTV El Vendrell
Ricard Vinyals
13/07/2021 - 20:03h

La reclamen tres grups de l’oposició per incomplir la Llei de l’Audiovisual en el procés de nomenament del gerent de RTV El Vendrell

Els grups municipals Som Poble-ERC, Primàries Vendrell i Podem El Vendrell han reclamat la dimissió de Christian Soriano com a president del Consell d’Administració de la societat El Vendrell Comunicació, SLM, que gestiona els mitjans de comunicació públics de Ràdio i Televisió El Vendrell.

Segons van explicar els portaveus dels tres grups en una roda de premsa aquest dilluns al vespre a l’Ajuntament del Vendrell, un informe de la secretària municipal va aturar divendres el nomenament del gerent de la ràdio i televisió vendrellenca perquè el procés de selecció incompleix la Llei de l’Audiovisual de Catalunya.


Els tres grups han recordat que el mes d’abril ja van denunciar al Consell de l’Audiovisual de Catalunya la manca del Reglament d’Organització i Funcionament de la Ràdio Televisió El Vendrell, com obliga la Llei 22/2005 de l’Audiovisual de Catalunya i que ha de regular, per exemple, el nomenament d’un gerent.

El govern del Vendrell va votar en contra precisament de la proposta de fer l’esmentat reglament. Ara, en el procés final de selecció del candidat o candidata a gerent de la ràdio i televisió municipal vendrellenca, els tres grups esmentats van demanar a la secretària municipal que fes un informe sobre possible vulneració de la llei en el procés i, davant de la resposta afirmativa, l’alcalde, Kenneth Martínez, va desconvocar l’elecció prevista com a únic punt de l’ordre del dia d’una Junta General Extraordinària de Socis d’El Vendrell Comunicació, SLM.

L’informe de la secretària conclou que s’ha de respectar allò que estableix la Llei de l’Audiovisual tant pel que fa a l’esmentat reglament com en el del Consell Assessor que hauria de validar la idoneïtat de la persona per ocupar el nou càrrec.

Des dels tres grups polítics crítics amb la gestió de Christian Soriano es recorda que “fa mesos” que manifesten que s’està incomplint la llei i que, tot i això, tant el president del Consell d’Administració com altres membres del consell que gestiona els mitjans de comunicació públics “han bloquejat sistemàticament amb les seves majories qualsevol avenç en aquest aspecte”.

A més, recorden que la institució del Síndic de Greuges ja va instar l’alcalde a complir la Llei de l’Audiovisual i a crear el Consell Assessor, sense resposta en tres mesos.

Així les coses, els tres portaveus que demanen la dimissió de Christian Soriano i que recorden que el nomenament de l’esmentat càrrec de gerent requereix el suport mínim de dues terceres parts dels regidors de l’Ajuntament també reclamen que al ple municipal del mes de juliol el govern “presenti la constitució de la comissió que ha d’elaborar aquest Reglament d’organització i funcionament de la Ràdio Televisió El Vendrell”.

Val a dir, finalment, que els mateixos grups que demanen la dimissió o cessament de Soriano al capdavant de la societat que gestiona els mitjans públics vendrellencs ja la van demanar un primer cop perquè va assegurar que tenia els vots legals per ser el conseller delegat de la societat i no era així.

També et pot interessar

Comentaris