Dilluns s’iniciaran les obres de la nova via ciclista al nucli del Vendrell

08/07/2021 - 14:00h

El carril entre la zona escolar i esportiva i l’estació de Renfe tindrà uns 2 quilòmetres i els treballs s’allargaran cinc mesos

Els treballs del nou carril ciclista al nucli històric del Vendrell s’iniciaran el proper dilluns, 12 de juliol, aprofitant el període estival i que es preveu que uneixi la zona esportiva-escolar fins arribar a l’Estació de Rodalies del Vendrell. S’executaran en un termini previst de 5 mesos.

Recordem que el passat 7 de juny l’Ajuntament del Vendrell va adjudicar el contracte de les obres de reforma de la xarxa viària local i infraestructures per a la implantació d’una via ciclista urbana entre la zona escolar-esportiva i l’estació de rodalies del municipi del Vendrell a l’empresa Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada, SA, per un import de 275.770,40 euros, més 57.911,78 euros d’IVA. Aquesta actuació està cofinançada pel fons FEDER 2014-2020.

L’itinerari ciclista tindrà una longitud total d’uns dos quilòmetres, desenvolupant-se en carril bici i, en alguns trams, en vorera bici, principalment en aquells punts en què per seguretat viària dels ciclistes està recomanat que sigui així (interseccions no regulades per semàfors o rotondes).

Gràcies a aquesta via, es connectarà el casc urbà del municipi del Vendrell de costat a costat, comunicant l’estació de ferrocarril del Vendrell i l’estació d’autobusos amb l’accés a la via verda que arriba als nuclis de les platges, la zona escolar i la zona esportiva, passant per altres equipaments d’interès, com són els Jutjats.

Les obres es duran a terme en diverses fases. Les primeres a dur-se a terme seran:

Fase 1: Tram 1‐2‐3 (de finals de juliol a meitat d’agost), que afectarà el carrer Salvador Palau Rabassó (primer tram);  i la plaça Àngels Garriga i carrer Salvador Palau Rabassó (segon tram).

El tram 4 correspon al ja existent: Carretera Sant Vicenç i carrer Josep Maria Altet Font.

Fase 2 (parcial): Tram 5‐6‐7‐8 (de meitat d’agost a meitats de setembre), amb afectacions al carrer Josep Maria Rovirosa i Ribot (1er tram); carrer Josep Maria Rovirosa i Ribot (2on tram);  carrer Francesc de Riera i l’últim tram i rotonda del carrer Francesc de Riera amb la Carretera de Tarragona. 

Durant els treballs es poden produir petites afectacions a la mobilitat que es senyalitzaran degudament d’acord a les necessitats.

També et pot interessar

Comentaris