Marc Palau, nou alcalde de Sant Jaume dels Domenys

El nou alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau, amb el seu predecessor, Joan Ignasi López (Foto: Lourdes Meroño)
29/06/2021 - 12:29h

El candidat d’Endavant Sant Jaume relleva el republicà Joan Ignasi López d’acord amb el pacte de govern

Marc Palau és des d’aquest dimarts al matí el nou alcalde de Sant Jaume dels Domenys. El cap de llista d’Endavant Sant Jaume (PDeCAT) a les eleccions municipals del 2019 ha substituït el fins ara alcalde, Joan Ignasi López, d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), d’acord amb el que preveia el pacte de govern subscrit fa dos anys pels dos partits per desbancar l’exalcalde i guanyador de les eleccions, Magí Pallarès, de Convergents.

Fa uns dies hi havia hagut tibantor entre els dos socis de govern perquè, segons va fer públic i queixar-se ERC, Marc Palau va ocultar informació sobre uns ingressos personals a l’hora de demanar uns ajuts per la crisi del coronavirus per a la seva unitat familiar. Amb tot, aquestes diferències no han tingut finalment cap efecte en el resultat de la votació d’aquest dimarts i, com es preveia i malgrat que el regidor d’Hisenda, Xavier Urgell (ERC) ha demanat un aclariment i rectificació a Palau, aquest candidat d’Endavant Sant Jaume ha substituït Joan Ignasi López a l’Alcaldia de Sant Jaume dels Domenys.

Val a dir que ERC fins i tot havia demanat a Endavant Sant Jaume abans del ple extraordinari convocat per aquest dimarts que es plantegés un relleu en el candidat a l’alcaldia

El resultat final de la votació del nou alcalde ha estat de 6 vots per a Marc Palau, els 3 dels representants d’Endavant Sant Jaume i els 3 d’ERC; i 4 per a Magí Pallarès. L’únic regidor representant del PSC al municipi, Manel Cuenca, no ha pogut assistir a la sessió plenària per motius laborals.

Un moment del ple extraordinari de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys (Foto: Lourdes Meroño)

Curiosament i tot i que no és un fet habitual quan la previsió és la de votar el candidat d’un altre partit polític, ERC ha presentat com a alcaldable la regidora Marta Ventura, que no ha obtingut cap suport en favor de l’elecció de Marc Palau.

També et pot interessar

Comentaris