Es lliuren els diplomes del passaport Edunauta a les escoles de Vilafranca

Avatar
17/06/2021 - 10:00h

És un projecte que possibilita que els infants vegin reconeguts els aprenentatges que adquireixen en forma de “superpoders”

Aquests dies, coincidint amb el final de curs escolar, s’estan lliurant els diplomes als infants de 3r i 4t d’educació primària que aquest curs escolar han participat en el projecte Passaport Edunauta. Vilafranca del Penedès és un dels municipis pilot on, des del passat mes de gener, s’està implementat el Passaport Edunauta, amb la participació de les 10 escoles d’educació infantil i primària de la Vila i de l’escola d’educació especial Delta-Espiga. El lliurament de diplomes compta amb la presència de la regidora d’Educació, Xell Montserrat, i del capità Edunauta.

El Passaport Edunauta és un projecte que possibilita que els infants vegin reconeguts els aprenentatges que adquireixen en forma de “superpoders” quan realitzen activitats, ja sigui a l’escola, en alguna de les entitats del municipi o en família.  Els infants aprenen en tot moment i a tot arreu.

PUBLICITAT

Amb aquest reconeixement es dóna resposta a les línies d’actuació municipals en matèria educativa, com és el reconeixement dels aprenentatges que tenen lloc dins i fora de l’aula i permet fer-ho amb una visió d’Educació 360, la que veu els infants en la seva totalitat i la que veu tots els espais com a llocs de possibles d’aprenentatges. El passaport és l’eina que permet fer aquesta connexió.

Per dur a terme aquest projecte ha estat imprescindible la implicació de les escoles, ja que han estat elles qui han distribuït el passaport entre l’alumnat de cicle mitjà (3r i 4t de primària), amb un total aproximat de 1.000 alumnes participant en aquest projecte.

PUBLICITAT

Des de gener i fins ara, l’Ajuntament –en col·laboració amb diverses entitats de la vila- ha ofert un catàleg amb un total de 25 activitats, algunes de les quals van tenir lloc durant el període de vacances de Nadal i es van plantejar en format de tallers i cursos que es van dur a terme al llarg de tota una setmana, com per exemple el Nadal a l’aigua i els Tallers de Nadal d’Arts i Oficis.  Aquest catàleg s’ha pogut consultar a través de la web de l’Ajuntament i també s’ha enviat amb una periodicitat bimensual als centres educatius perquè poguessin fer-ne difusió entre el seu alumnat.

Cohesió i equitat

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha afirmat que el passaport Edunauta és una element molt potent “per visibilitzar l’oferta d’activitats que es fan a Vilafranca amb components educatiu i d’aprenentatge que garanteixen la cohesió i l’equitat, perquè els infants i les seves famílies les aprofitin”. Xell Montserrat ha agraït la bona disposició de la totalitat de tots els centres educatius, ja que, “a banda d’acollir-se al projecte, s’han implicant més enllà, fent difusió entre les famílies de l’àmplia oferta d’activitats que Vilafranca ofereix als infants i que cal aprofitar al màxim”.

També et pot interessar

Comentaris