Comença la temporada de platges post-Covid

Una platja del Vendrell. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
15/06/2021 - 06:00h

El litoral penedesenc espera rebre els banyistes coincidint amb el descens de contagis de coronavirus

La Generalitat ha fixat per aquest dimarts, 15 de juny, com la data oficial d’inici de la temporada d’estiu a tot el litoral català, que s’allargarà fins al 15 de setembre. Els tres municipis costaners del Penedès esperen poder rebre els banyistes del que ha de ser, com tothom espera, l’estiu de la recuperació econòmica postpandèmia.

El Vendrell
Al municipi del Vendrell, la regidora de Platges, Bàrbara Peris, remarca que la gran majoria d’establiments hotelers ja estan oberts o obriran en les properes dates, a excepció de l’Hotel Nuba de Coma-ruga – tancat per fallida de l’empresa– i el Diva/Rambles del Vendrell, que enguany no obrirà.

Són aproximadament 250 places hoteleres menys de l’habitual (uns 2.500 llits a tot el municipi), a més de les 3.500 places de càmping i una dotzena del sector del turisme rural. Divendres va inaugurar temporada l’hotel Coma-ruga Platja i divendres que ve ho faran els establiments Sant Salvador, Gran Europe, Balneari de Coma-ruga i Natura Park. Per Sant Joan només quedarà per obrir Le Meridien Ra.

Pel que fa als serveis a les platges vendrellenques, per Sant Joan s’iniciarà la vigilància i socorrisme a càrrec de la mateixa empresa dels darrers anys. A més, ja hi ha obertes 11 guinguetes i una food truck, es recupera l’activitat de l’Aula Aquàtica després de la pandèmia (reserves al 977 68 00 10 i per WhatsApp al 670 01 91 71); i s’incorpora el programa ‘Family Planet’, que són activitats lúdiques per fer en família. Finalment, hi haurà activitats esportives de baixa intensitat a la zona del Riuet de Coma-ruga.

Calafell
Al municipi de Calafell, l’Ajuntament està a punt de licitar un nou servei de socorrisme. A més del rescat i primers auxilis i l’assistència a persones amb discapacitats, s’hi inclouran tasques de gestió ambiental, com el control d’entrada de gossos a les platges (a l’estiu està prohibit) o el de les zones acotades per raó de fauna i flora.

Una altra novetat és que des de l’1 de juliol fins al cap de setmana de la Diada als vespres l’horari del servei s’amplia una hora, fins a les 20 hores. Era una demanda general dels banyistes, segons es remarca des del consistori calafellenc.

El contracte s’adjudicarà per quatre anys i tindrà un cost total de 845.111,66 euros (IVA inclòs).

Encara a Calafell, ja està a punt la instal·lació d’unes plataformes de fusta a les entrades a les platges de l’Estany-Mas Mel i de Segur, que inclouen dutxes, banys i petits contenidors de residus. Al barri de la Platja hi ha un equipament semblant, en forma de mòdul. Aquest material es lloga per quatre anys, amb un rènting que costarà 258.359,20 euros (IVA inclòs).

Cunit
Quant al municipi de Cunit, l’Ajuntament inicia l’estiu amb una destacada novetat a les platges: l’habilitació d’una zona de bany adaptada exclusivament a les persones amb mobilitat reduïda i a gent gran. És una plataforma a l’alçada de l’espigó 4 (davant l’estació de tren) que compta amb cadires i accessos adaptats per a 24 persones amb una mobilitat especial.

També et pot interessar

Comentaris