El 63,4 % dels municipis del Penedès ja estan lliures de Covid-19

FOTO: FREEPIK.COM
10/06/2021 - 19:00h

Dels 41 municipis de l’Alt i el Baix Penedès, 26 ja presenten un risc de rebrot molt baix, i una vintena fa dies que no registren cap positiu

Catalunya ja ha immunitzat gairebé dos milions de persones d’ençà que va començar la campanya de vacunació contra la Covid-19. La bona evolució en l’administració del vaccí –més de tres milions de persones ja n’han rebut la primera dosi– ha fet que els indicadors que evidencien quina és l’evolució que segueix la pandèmia baixin a Catalunya i se situïn en nivells que no es veien des de fa mesos.

El risc de rebrot, per exemple, ha baixat aquesta setmana dels cent punts, i ja se situa en els 88, xifra que es considera un risc mitjà. Fa set dies, el risc era de 116 punts. També ha baixat l’Rt, que ja està per sota de l’1 (0,90), mentre que fa set dies era 0,15 dècimes superior.

Aquesta tendència a la baixa en tots els indicadors de l’evolució de la pandèmia s’està registrant gairebé arreu de Catalunya, però no a l’Alt Penedès. L’última setmana tots els registres han anat a l’alça, tot i que les dades es mantenen en percentatges baixos. Així, el risc de rebrot a la comarca és de 135 punts, 25 més que fa una setmana, i l’Rt torna a superar l’1 (1,83), quan fa només set dies estava en l’1,42.

A aquesta pujada dels indicadors hi han contribuït negativament els nou municipis de l’interior que encara mantenen xifres elevades de contagis, entre els quals destaquen Sant Sadurní (459), Subirats (159), Gelida (199) i Sant Pere de Riudebitlles (506) que encara tenen un risc de rebrot força elevat. Per contra, hi ha 18 municipis de l’Alt Penedès que ja es poden considerar lliures de Covid-19, perquè els darrers dies pràcticament no han presentat cap contagi.

Juntament amb les vuit poblacions del Baix Penedès que presenten registres similars, els municipis penedesencs on la Covid té una incidència pràcticament nuŀla s’eleven ja al 63% del total.

Al Baix Penedès els registres s’han mantingut la darrera setmana força estables. El risc de rebrot és actualment de 105 punts, els mateixos que fa set dies, i l’Rt ha crescut només dues centèsimes, passant de l’1,01 a l’1,03. Unes xifres molt positives, tenint en compte l’augment de visitants que ha absorbit la comarca costanera des que es van flexibilitzar les restriccions per contenir la crisi sanitària.

Tot i aquesta disparitat en l’evolució dels indicadors de la pandèmia, la vacunació avança de manera equitativa a l’Alt i el Baix Penedès. Fins ahir, 25.657 veïns de l’Alt Penedès havien rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid, i 23.563 veïns del Baix. A més de 83.000 persones ja se’ls ha administrat la primera dosi del vaccí. De les més de 2.300 proves diagnòstiques que s’han fet la darrera setmana, a l’interior el 3,32% han donat positiu i el 5,24% a la costa.

També et pot interessar

Comentaris