Comencen a Cunit les obres de millora de la seguretat viària a la C-31

09/06/2021 - 17:14h

El projecte a càrrec de la Generalitat i llargament reivindicat per institucions i ciutadania costarà 1,7 milions d’euros

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat ha començat les obres per millorar la carretera C-31 al seu pas pel nucli de Cunit.

Els treballs, anunciats pel Govern ara fa quatre anys, se centren en integrar la via a l’entorn urbà de manera que es redueixi el risc d’atropellament de vianants i ciclistes. Per fer-ho, es pacificarà el trànsit i es condicionarà la carretera per evitar el creuament fora dels passos habilitats.

Les obres suposaran una inversió d’1,7 milions d’euros i tindran un termini d’execució de sis mesos. Tot i la coincidència de ple amb l’època estival, la Generalitat garanteix que la part més complexa de les actuacions es farà a la tardor, quan es redueixi el nombre de visitants a la zona.

Al seu pas per Cunit, la C-31 registra una intensitat mitjana diària de prop de 20.200 vehicles. Els treballs que comencen ara abastaran un tram de prop de tres quilòmetres on principalment s’ampliaran les voreres i es crearan nous trams, es revisaran els passos de vianants, es construirà un separador a la mitjana del tronc i es reduirà l’amplada del carrils per obligar a una disminució de la velocitat.

També està previst fer un carril bici d’un tram de 1,7 quilòmetres i ampliar la passarel·la del límit entre Cunit i Cubelles.

L’Ajuntament de Cunit i els veïns fa anys que reclamen una solució global a la travessera de la C-31 per millorar-ne la seguretat. El febrer de l’any passat, per exemple, més d’un centenar de persones de Cunit i Calafell van tallar la carretera i van denunciar l’elevada accidentalitat de la via, amb una quarantena d’accidents i una vintena d’atropellaments en dos anys.

Aquests dos municipis també demanen la gratuïtat del peatge de l’autopista C-32 a Cubelles per descongestionar aquest tram interurbà.

També et pot interessar

Comentaris