Nova aplicació per comunicar incidències al Vendrell

Avatar
02/06/2021 - 18:30h

L’app ‘Cuidem el Vendrell’ es pot descarregar als dispositius mòbils de forma gratuïta

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat aquest dimecres la posada en funcionament de l’app de gestió d’incidències a l’espai públic “Cuidem el Vendrell”. En concret, l’aplicació permet que la ciutadania comuniqui incidències relacionades amb la neteja viària i la recollida de residus,  els parcs, jardins, arbrat i jocs infantils; l’enllumenat públic i semàfors; el mobiliari urbà i senyals; el clavegueram; el control de plagues; la recollida porta a porta; la mobilitat i el transport i el medi natural i les platges.


D’una banda, amb l’app, la ciutadania adquireix un paper actiu en la detecció, gestió i resolució d’incidències al municipi, facilitant la comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania.

Per aquest motiu s’ha escollit com a nom de l’aplicació “Cuidem el Vendrell”, apel·lant a la corresponsabilitat per gaudir d’un municipi amb un espai públic de més qualitat.

En paraules de la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Residus, Núria Rovira, “El Vendrell es mereix un espai públic digne. I per això cal que tots i totes ens sentim partícips a l’hora de cuidar-lo. Aquesta APP és una nova eina que ens ho posarà més fàcil”. 

D’altra banda, amb la nova app s’evitarà l’actual multiplicitat d’entrades de comunicació d’incidències que no són estrictament la de la instància i que avui dia són les més habituals: xarxes socials, correus electrònics, trucades, Digue’ns com ho veus, etc.

Això permetrà quantificar-les, derivar-les directament a les empreses prestadores de serveis (si és el cas) o al departament corresponent,  i en definitiva, aconseguir una major efectivitat en la seva gestió i resolució.

En aquest sentit, el regidor del SAC, Baltasar Santos, ha destacat que l’app, a banda de millorar la comunicació amb la ciutadania “millorarà el treball intern i la coordinació entre els departaments i també l’eficiència en la prestació dels serveis”.

La informació que es generi a partir de l’APP permetrà anar construint un “mapa” d’incidències municipal: veure què passa en cada barri, quina tipologia d’incidències s’hi produeixen, amb quina freqüència, etc i, per tant, definir estratègies d’acció més eficients.

També et pot interessar

Comentaris