Queixes veïnals per festes continues en una casa llogada de Coma-ruga

Els veïns han penjat pancartes de protesta per la situació.
01/06/2021 - 21:00h

L’immoble és a la Via Lactea dels Masos i s’hi acostumen a aplegar desenes de persones, segons els veïns que denuncien la situació

Veïns del carrer Via Lactea del barri marítim de Coma-ruga estan farts de les festes que deriven en sorolls i brutícia a la zona i que s’acostumen a celebrar els caps de setmana en un habitatge amb llicència de pis turístic que hi ha al número 57 d’aquest indret del municipi del Vendrell. Concretament, a la urbanització dels Masos de Coma-ruga.

Segons apunten els veïns, el propietari de l’immoble el va llogar fa uns mesos a una persona que, al seu torn, el va posar a disposició de la plataforma Airbnb i al portal Milanuncios d’internet i que provoca que hi hagi sovint gent a la casa i que, a més, aquesta roti constantment i generi problemes de sorolls i incivisme els caps de setmana.

A més, els veïns que es queixen d’aquesta situació apunten que les festes també se celebraven en plena pandèmia i confinament més dur, la qual cosa no entenen perquè hi havia la prohibició de desplaçar-se entre comarques i fins i tot municipis.

La casa on es fan les festes denunciades pel veïnat es promociona a internet amb l’oferta d’uns 300 euros per nit i que fins fa “pocs dies” s’hi poden celebrar festes de fins a 25 persones, tot i que la cèdula d’habitabilitat no permetria superar la quinzena. Amb tot i per bé que l”amfitrió’ hauria eliminat de l’anunci que s’hi poden fer festes aquestes continuen, diuen els veïns de la zona.

També apunten que no ha servit de res la interposició d’una desena de denúncies -per exemple, als departaments de Salut i Turisme de la Generalitat-, que Airbnb i Milanuncios tampoc solucionen el cas i que, per exemple, es troben que la policia local del Vendrell no hi acudeix des que s’ha agreujat el conflicte laboral que provoca una absència de vigilància les nits del cap de setmana i que els Mossos d’Esquadra “tampoc venen”, diu Antoni Ferrer, un dels veïns. Això sí, als veïns els “consta” que la policia autonòmica ha obert una investigació sobre el conflicte.

Pel que fa a les actuacions de la Policia Local del Vendrell, Antoni Ferrer diu que, a vegades, “pren la documentació a la gent que hi ha a la casa, que pot arribar a parar la festa una estona i d’altres que potser del tot, però a partir de les 10 de la nit ja no ve”.

Versió policial

Des de l’Ajuntament del Vendrell s’apunta que la Policia Local hi acudeix quan és requerida pels veïns i que, a vegades, també es fan “controls d’ofici”. Per exemple, fonts policials diuen que van contactar amb el propietari de la casa i se’l va advertir d’una possible actuació administrativa si continua la situació, en els darrers tres mesos s’han aixecat 52 actes policials per molèsties i incompliments de la normativa per la Covid-19; i que s’ha emès un informe als Serveis jurídics i a Activitats de l’Ajuntament del Vendrell perquè es compleixi la normativa.

Tanmateix, des de la Policia Local del Vendrell es reconeix que actuar segons la normativa és una situació de resolució “a més llarg termini”.

Finalment, la policia vendrellenca diu que seguirà “actuant, fent prevenció i control de possibles infraccions al lloc”.

La casa que provoca la polèmica veïnal als Masos de Coma-ruga.

Últim incident

La darrera queixa veïnal és tot just del cap de setmana passat, quan hi van acudir una família en tres cotxes, van fer molt de soroll i fins i tot hi va haver una baralla la matinada de dissabte per la qual no hi va acudir cap dotació policial, apunten els veïns, que es mostren “convençuts” que es tractava de coneguts de l’amfitrió de l’immoble i que sabien que el Vendrell està sense policia local els caps de setmana.

A més, els denunciants de la situació apunten que no es respecten la normativa de soroll ni de convivència del municipi del Vendrell, així com tampoc la normativa del Procicat pel coronavirus.

També et pot interessar

Comentaris