Conveni per bonificar en un 40% el preu del tren entre les estacions del Vendrell

L’Ajuntament del Vendrell ha regalat a la directora de Rodalies de Renfe un parell de llibres sobre la història del ferrocarril al municipi.
Ricard Vinyals
01/06/2021 - 18:30h

Ajuntament i Renfe estableixen un acord pel qual es rebaixarà el preu de la targeta T-10 de Rodalies entre el Vendrell i Sant Vicenç de Calders

L’Ajuntament del Vendrell i l’empresa ferroviària Renfe han presentat aquest dimarts un conveni per a la bonificació d’un 40% en el preu de les targetes T-10 per a viatges entre les estacions del Vendrell i Sant Vicenç de Calders per als residents al municipi del Vendrell i també pels propietaris de segones residències i visitants ocasionals.

L’objectiu és, segons l’alcalde del Vendrell i la regidora de Cohesió Territorial, Kenneth Martínez i Bàrbara Peris, respectivament, i la directora de Rodalies Catalunya de Renfe, Mayte Castillo, incentivar l’ús del ferrocarril en detriment del vehicle privat per fer la connexió entre el Vendrell i els seus barris marítims. “Volem fomentar la comunicació continua i freqüent i per això ho fem amb la T-10”, ha dit l’alcalde del Vendrell.

PUBLICITAT

El conveni proposat des de l’Ajuntament del Vendrell estableix que les persones que se’n podran beneficiar demanin a qualsevol punt de l’administració local un paper justificant que podrà ser validat a l’hora de comprar una targeta T-10 a les taquilles de Renfe. El cost global de 10,25 euros per a una sola zona tarifària de Rodalies passarà a costar 6 euros per a l’usuari, mentre que l’Ajuntament del Vendrell abonarà els 4,25 euros restants.

La bonificació no arriba al 50% per no fer la competència directa amb el preu del transport públic amb bus.

El ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar aquest dilluns una partida de 10.000 euros per a Renfe i que permetrà la bonificació de fins a 2.300 targetes T-10 a l’any. Això voldrà dir 23.000 trajectes entre les dues estacions ferroviàries del municipi del Vendrell.

Cohesió territorial i sostenibilitat

D’acord amb el que s’ha explicat en la presentació del conveni, val a dir que l’Ajuntament del Vendrell vol facilitar una millor cohesió social amb transport públic i fomentar precisament el trajecte en tren en detriment del cotxe, la qual cosa redundarà en una millor sostenibilitat.

L’estadística determina que hi ha unes 220 persones que diàriament fan el trajecte entre les dues estacions del terme municipal del Vendrell, un 60% de les quals per motius laborals i un 25% per anar a estudiar.

Una altra xifra és que el 60% de les persones usuàries són dones.

La directora de Rodalies Catalunya ha comentat que “estem recuperant viatgers i ara és un bon moment” per aplicar aquesta bonificació que incentivi l’us del ferrocarril a la sortida de la pandèmia per la Covid-19. De moment, Renfe es troba entre un 60% i un 65% de l’ocupació habitual en cap de setmana abans de la pandèmia.

PUBLICITAT

Pel que fa a una possible millora en la freqüència de pas de combois per la línia R-4 que connecta el Vendrell amb l’estació de Sant Vicenç de Calders, així com també la tarificació de Renfe i l’ATM, Mayte Castillo diu que “depèn de la Generalitat, titular del servei; però és veritat que la línia R-4 és molt llarga, de Sant Vicenç de Calders a Manresa, i que el pas per Barcelona obliga a encaixar moltes peces”.

Valoració del tancament d’estació

Finalment, Mayte Castillo valora positivament el tancament de l’accés a les vies a l’estació de Coma-ruga amb torns mecànics, però que preferiria que no s’hagués d’aplicar aquest sistema per evitar que molts usuaris fessin el trajecte sense pagar. “Hem tancat l’estació de Sant Vicenç per un tema d’ordre i de seguretat i tranquilitat pels usuaris i ara hi ha el projecte de fer el mateix a l’estació del Vendrell, amb unes característiques diferents; però quan poses barreres redueixes, però no elimines el frau”, ha dit la responsable de Renfe.

“És un tema cultural i hi ha països d’Europa que no necessiten tanques”, conclou Mayte Castillo.

També et pot interessar

Comentaris