Instal·lats nous pals d’informació a l’Estació d’Autobusos del Vendrell

Foto: ACN
Avatar
30/05/2021 - 11:09h

La millora permet als usuaris poder fer un seguiment en tot moment de quina hora arribarà el bus i redueix el desconeixement i inquietud en l’espera

Dos nous pals de parada d’informació viva s’han instal·lat a l’Estació d’Autobusos del Vendrell, un per cada sentit de la circulació. Ho han posat en funcionament Autocars del Penedès, operador del Transport Urbà del Vendrell i del servei regular interurbà Vilafranca del Penedès – El Vendrell – Tarragona, conjuntament amb l’Ajuntament del Vendrell.

La novetat suposa una millora a l’hora de donar informació, fent-la més directa i transparent, als usuaris dels serveis de mobilitat col·lectiva. Aquests models mostren en una pantalla de 10 polsades la informació a temps real de l’hora de pas dels autobusos dels serveis urbans i interurbans d’aquest operador. Així, els usuaris poden tenir coneixement en tot moment a quina hora arribarà el bus que esperen i al mateix moment es redueix el desconeixement i la inquietud en l’espera.

PUBLICITAT

La informació exposada està enfocada en l’hora teòrica publicada de pas, creant una nova informació a partir d’uns minuts abans de l’hora esmentada, segons el temps real que el bus arribarà a la parada. Aquest serà el primer pas, que anirà evolucionant en diverses etapes, fins aconseguir poder incrementar la informació dinàmica pels continguts necessaris per fer més transparents i comunicatius els serveis de mobilitat.

Els dos nous pals d’informació s’afegeixen al primer que es va instal·lar a Coma-ruga com a prova pilot farà més d’un any. En aquesta línia s’està treballant que en les parades menys concorregudes es pugui consultar la informació mitjançant un codi QR, així com amb aplicacions de mòbil o webs per reforçar la informació.

PUBLICITAT

Els elements d’informació són d’economia circular i sostenibles mediambientalment a l’haver estat fabricats amb materials reciclats i generen l’energia necessària per al seu funcionament en incorporar una placa solar.

El regidor de Transport, Rubén Gràcia, ha destacat que “són molt necessaris aquests nous elements per poder fer arribar, d’una forma més directa i transparent, informació relacionada amb la mobilitat dels autobusos als usuaris, independentment de si disposen o no de dispositius electrònics de consulta o de les seves capacitats digitals”.

També et pot interessar

Comentaris