L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca renova la seva imatge

Avatar
19/05/2021 - 15:00h

El tancament del pati, un accés propi i les millores a l’interior com l’habilitació d’una recepció o els canvis en la pintura, són algunes de les novetats

Aquest dilluns el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, junt amb el cap de servei, Ruben Calvo, i el responsable de l’Alberg Municipal de Joventut, Dani Sàez, han presentat la reobertura de les instal·lacions i les millores que s’hi han dut a terme durant els últims mesos, per així poder seguir acollint turisme.

L’alberg durant la pandèmia va estar tancat durant els mesos de l’any passat i a finals de març la cessió a la Creu Roja per allotjar persones amb casos positius de COVID que no podien fer l’aïllament a casa va finalitzar. L’activitat a l’alberg ja es pot reprendre i ja està obert els caps de setmana amb reserves fetes per a allotjaments.


El regidor va destacar les millores que s’han produït a les instal·lacions amb un accés propi separat de la Fassina i el tancament del pati “creant un espai atractiu i agradable equipat amb mobiliari d’exterior”, a més d’una millora al jardí creant un espai verd amb taules i bancs. Medialdea també va recordar que l’equipament vilafranquí és a la xarxa jove d’albergs de Catalunya XANASCAT i a la Red Española de Albergues Juveniles.

En aquest sentit, Ruben Calvo va subratllar que l’alberg té les portes obertes al públic familiar i que a partir del mes de juny podrà acollir reserves del programa Vacances en Família, d’on la Generalitat ja ha obert les inscripcions. L’aposta de l’Alberg Juvenil és apostar per un públic de proximitat i familiar.

L’exterior compta amb una terrassa més agradable i el tancament delimitant amb La Fassina

Seguint l’aposta pel públic familiar i infantil el cap de servei de Joventut afirmava que “El tancament del pati ofereix més seguretat als grups on hi hagi presència d’infants” afegint sobre l’ús per a entitats i associacions “Tot l’equipament disposa d’espais adequats perquè grups i entitats de Vilafranca en puguin treure profit”.

Per la seva banda, el responsable de l’alberg, Dani Sàez, reiterava que les millores efectuades a l’equipament busquen “potenciar l’oferta de turisme alternatiu, actiu i responsable”. Pel que fa a les millores en el pati, s’ha adquirit nou mobiliari per celebrar esdeveniments a l’exterior per a unes 60 persones. Pel que fa a l’interior de l’edifici s’ha habilitat un espai de recepció, que abans quedava més ocult, separat del menjador i s’ha aplicat una nova imatge de pintura a les habitacions.

Les noves millores donen més color i una il·luminació més agradable per l’alberg

Una de les inversions en camí és habilitar tot l’edifici amb mosquiteres, sobretot de cara a l’estiu i a localització de l’alberg al costat d’una riera. Una altra inversió a més llarg termini que ja té previsió pressupostària té a veure amb la substitució de les lliteres que donaria com a resultat: augmentar les places a l’alberg, de les 60 actuals passaria a 72. “Entenem que l’increment de  places donaria més joc i capacitat d’adaptació a diverses tipologies de grups, oferint més confort a persones altes, amb diversitat funcional  o infants. Culminarem 3 anys seguits d’esforços per posar l’alberg al dia amb instal·lacions de primer ordre com qualsevol alberg del país”, va afirmar Sàez.

Aquestes millores previstes vénen relacionades amb les enquestes de satisfacció que es fan als usuaris i que en cas d’incrementar places farà que l’alberg pugui guanyar en viabilitat econòmica.

També et pot interessar

Comentaris