El Vendrell renova el Segell InfoParticipa

L’alcalde Kenneth Martínez en el moment de rebre el distintiu | Foto: Ajuntament del Vendrell
Avatar
17/05/2021 - 16:00h

El reconeixement valora la qualitat i transparència de la comunicació pública local del municipi, que obté la qualificació del 96%

L’Ajuntament del Vendrell ha rebut el Segell Infoparticipa 2020 per la qualitat i transparència del seu web municipal. El distintiu està creat pel Laboratori de Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

La cerimònia de lliurament de la vuitena edició es va celebrar el passat dilluns a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona i hi va assistir l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.


En totes les seves edicions, des de la seva creació l’any 2013, l’Ajuntament del Vendrell ha obtingut el segell de reconeixement, havent repetit en aquesta edició i per quart any consecutiu, la seva qualificació més alta, un 96%.

Procediment i premiats del distintiu

La metodologia per analitzar el nivell de la comunicació pública local es basa a avaluar les administracions a partir de 52 indicadors sobre la transparència de la comunicació pública. Enguany s’han afegit quatre indicadors nous que fan referència a la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l’accés al formulari de sol·licitud d’informació i l’informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució.

En l’edició 2020, fins a 121 ajuntaments han rebut el Segell Infoparticipa (vuit més que l’any passat), d’on 39 han obtingut un 100% d’indicadors positius. Pel que fa als consells comarcals, 11 han obtingut el Segell Infoparticipa (cinc més que en l’edició anterior). I en el cas de les diputacions, han rebut el reconeixement les mateixes tres que el van obtenir a les quatre edicions anteriors: Barcelona, Girona i Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris