Ametller Origen endega el moviment femcami.org

14/05/2021 - 22:51h

Article de la doctora Eulàlia Vidal, coordinadora del consell assessor de nutrició i salut

“Avancem cap a un món més saludable i sostenible amb el moviment femcami.org”. Aquest és el títol del primer dels articles que, periòdicament, anirà publicant en una secció al 3d8 l’empresa Ametller Origen.

La seva autora és la doctora Eulàlia Vidal, coordinadora del consell assessor de nutrició i salut.

Tot seguit transcrivim l’article sencer també en el format digital de www.el3devuit.cat.

“Promoure un estil de vida més saludable i sostenible a través d’una alimentació nutritiva, plaent i neta. Aquest ha estat el propòsit d’Ametller Origen des del seus inicis, ara fa vint anys. Durant tots aquest temps, hem fet camí per avançar cap al món on volem viure i, com a resultat, hem plantat ja més de 100 llavors que es corresponen a accions de millora en l’àmbit de la salut i la sostenibilitat.

Fruit de tot aquest esforç neix femcami.org, un moviment participatiu, global i ambiciós, obert a totes aquelles institucions, organitzacions, empreses i persones que, com nosaltres, volen avançar en aquesta direcció. Una iniciativa que se sustenta en un consell assessor de nutrició i salut i un de sostenibilitat, integrat per 13 especialistes amb perfils molts transversals que aporten el rigor científic de totes les accions que duem a terme i avalen les llavors que impulsem.

Els dos eixos estratègics del moviment Fem Camí són l’alimentació saludable i la sostenibilitat. Sabies que fins a un 40% dels càncers es podrien prevenir seguint un estil de vida saludable? Així com també altres malalties com l’obesitat, la diabetis o les malalties cardiovasculars. El nostre objectiu és ajudar en la prevenció d’aquestes malalties impulsant diferents accions com són la revisió i reformulació del 100% dels productes de marca pròpia d’acord amb els criteris establerts al Pla NAOS, marcat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, respecte al contingut de sal, sucre i greixos, i la realització de tallers i xerrades seguint les directrius establertes per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Quant a la sostenibilitat, des d’Ametller Origen estem fent camí cap a la neutralitat d’emissions de CO2 en abast 1, 2 i 3 l’any 2027, vint-i-tres anys abans dels objectius aprovats a l’Acord de París. En aquest sentit, apostem per l’agricultura sostenible per reduir la petjada de CO2 dels conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat.

Paraŀlelament, treballem amb entitats socials i impulsem altres iniciatives per reduir el malbaratament alimentari, amb la donació de productes frescos i carnis amb data de caducitat pròxima. Durant l’últim any, hem evitat l’emissió de 293.200 kg de CO2-eq i hem fet donacions per valor de més de 700.000 €. 

Per últim, una de les altres millores implementades és la certificació WELFAIR, que avala que la nostra carn prové d’animals que han estat criats en condicions èticament responsables de benestar i la comercialització de carn de pollastre criada sense antibiòtic.

Quinzenalment compartirem, des d’aquestes línies, consells i recomanacions relacionats amb l’alimentació saludable i sostenible, des del rigor científic, per ajudar-te a millorar els teus hàbits alimentaris i avançar junts cap al món on volem viure. Uneix-te al moviment #FemCamí!”

També et pot interessar

Comentaris