Segona edició dels Pressupostos Participatius a Cunit

12/05/2021 - 00:38h

Les propostes es podran presentar des del 28 de maig fins al 25 de juny i per cada iniciativa escollida aniran destinats 65.000 €

L’Ajuntament de Cunit per segon any consecutiu, impulsa el procés de Pressupostos Participatius al que destinarà 130.000 euros. El proper 28 de maig, a les 7 de la tarda al Casal Municipal, començarà el procés amb una sessió de presentació pública oberta a la ciutadania , acompanyat d’un taller sobre la generació de propostes.

La primera edició va inaugurar el procés participatiu amb la posada en marxa de la plataforma de participació decidim.cunit.cat i amb les propostes d’inversió que van sortir de les diferents àrees de gestió de l’Ajuntament.

En aquesta nova edició, la ciutadania empadronada major de 16 anys i les entitats i col·lectius locals inscrits en el nou Registre Municipal d’Entitats i Col·lectius Locals, seran els encarregats de presentar les propostes que considerin necessàries, segons la normativa reguladora aprovada el passat mes de març, i de participar en les votacions per escollir els projectes que vol que es facin a Cunit l’any 2022.

El procés participatiu amb els Pressupostos busca cumplir un dels seus objectius principals, implicant directament la ciutadania en la proposta de millores i solucions que detecta, així vinculant-la amb una part dels recursos públics.

David Marquínez, regidor de Participació Ciutadana, remarca que “aquesta segona experiència amb la qual incrementem la dotació fins a 130.000 euros i ja serà una experiència oberta a la presentació de propostes de la ciutadania. Donem un pas més a fomentar la participació de cunitencs i cunitenques en la presa de decisions”.

Des del 28 de maig fins al 25 de juny, els veïns i veïnes empadronats a Cunit i les entitats i col·lectius locals poden participar en aquest procés presentant les seves propostes d’inversió, d’un màxim de dues, a la plataforma decidim.cunit.cat o, en cas de no poder-ho fer, presencialment a la OAC a través d’un formulari. Per cada proposta s’ha fixat l’import màxim de 65.000 €.

Les propostes de la ciutadania seran recollides per una Comissió tècnica integrada per personal tècnic municipal, i seran consensuades per la Comissió de pressupostos participatius, on tots els grups polítics del Consistori validaran les propostes definitives que se sotmetran a votació del 28 de setembre al 17 d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris