Crítica del CSIF per la falta de policies en l’aixecament del toc de queda

Avatar
10/05/2021 - 13:50h

El sindicat de policia assenyala que ja van denunciar al consistori la precarietat i la falta de personal del cos policial

Durant la nit del dissabte passat, que coincidia amb la finalització de l’estat d’alarma i el corresponent toc de queda nocturn pel coronavirus, el Vendrell es va trobar amb la inexistent presència de Policia Local controlant els carrers.

L’Ajuntament del Vendrell tenia previst reforçar el dispositiu nocturn per vigilar possibles problemes de convivència i concentracions a la via pública, però no hi havia personal disponible, ja que estaven de baixa per indisposició. Durant la nit, sols hi havia a la comissaria el cap del cos i un agent, que no van poder patrullar els carrers. Sobre les baixes, la regidora de Policia i Protecció Civil, Maria Luz Martínez, ha comentat que “el primer és la salut i no penso que estigui relacionat amb les reivindicacions, una cosa no està lligada amb l’altra”.

PUBLICITAT

Des del sindicat Csif van publicar un comunicat on destaquen que “ja es va avisar de la falta de personal a la Policia Local, però no se’ns va fer cas”. El passat 22 d’abril els treballadors van concentrar-se davant l’Ajuntament per posar de manifest la precarietat laboral que afecta la seguretat ciutadana.

Reivindicacions del comunicat

Una de les reclamacions del sindicat és la manca de convocatòria de places inexistent des del 2011. Des del consistori recorden que la convocatòria es produirà aquest any. Concretament, en un comunicat publicat aquest dilluns, l’Ajuntament del Vendrell anuncia que avui ha començat el procés de selecció de 8 agents per reforçar la plantilla de la Policia Municipal de cara a l’estiu i per cobrir possibles vacants. Durant la jornada d’avui es fa la prova de català, demà es farà el test de coneixements i el dijous es valorarà l’aptitud física.

PUBLICITAT

Una altra denúncia del Csif és la falta de preparació i de formació de gran part del cos policial. La regidora de Policia i Protecció Civil, Maria Luz Martínez, argumenta que “en una situació normal quan entra un interí ha de fer una petita formació per patrullar, els que van entrar l’any passat no van rebre la formació perquè no va haver-hi la convocatòria a tota Catalunya”. El 24 de maig les 8 persones seleccionades i els integrants que no van poder rebre la formació, començaran a realitzar la formació obligatòria de 120 hores a l’Escola de Policia.

Sobre el contingut al comunicat del sindicat Csif, la regidora de Policia i Protecció Civil, ha comentat que “són veritats a mitges, hi ha hagut una desinformació perquè són veritats a mitges” afegint que “possiblement hi ha reivindicacions darrere que no estan posant sobre la taula, i les que estan posant tenen resposta”.

També et pot interessar

Comentaris