El Vendrell rebaixa a la meitat la taxa d’ocupació de les terrasses

29/04/2021 - 20:30h

La tercera línia d’ajuts de l’Ajuntament a autònoms i pimes per la crisi de la Covid-19 rep 129 sol·licituds de bars, restaurants i centres d’estètica

Amb l’objectiu de contribuir a la seva reactivació econòmica i superar els efectes negatius pel tancament o la reducció de la facturació a causa de la Covid-19, l’Ajuntament del Vendrell va convocar la tercera línia d’ajuts directes a autònoms i petits comerços amb una partida pressupostària de 100.000 euros.

En aquest cas per a bars, restaurants i centres d’estètica, que van ser els més afectats pel tancament decretat a l’octubre del 2020.

En aquesta convocatòria, segons ha explicat l’alcalde, Kenneth Martínez, s’han rebut 26 sol·licituds de restaurants, 75 de bars i cafeteries i 28 de centres d’estètica, que en aquests moments estan en període de resolució per poder fer els pagaments dels ajuts un cop aprovat definitivament el pressupost de l’any 2021.

Martínez també ha explicat que aquest any 2021 es crearan noves línies d’ajuts a autònoms i petites empreses, amb una partida en aquest cas de 200.000 euros, ampliable en funció de les necessitats que es vagin generant.

Taxa de terrasses al 50%
D’altra banda, l’Ajuntament del Vendrell també ha aprovat una reducció del 50% de la taxa de terrasses de bars i restaurants al padró del 2021, que se suma a altres ajuts indirectes que tindran efecte aquest any, com és el cas la reducció d’un 25% de la taxa d’escombraries comercials.

Aquest conjunt de mesures per ajudar el sector del comerç i restauració del Vendrell, entre d’altres, s’emmarca en el projecte “Reactivem el Vendrell”, que compta amb la unanimitat i el consens dels 7 grups polítics municipals i que aquest 2021 el govern de l’Ajuntament del Vendrell continua aplicant dins del pla “El Vendrell Avança”.

També et pot interessar

Comentaris