Les obres de reforma de l’Institut Eugeni d’Ors començaran al maig

Avatar
29/04/2021 - 16:00h

El centre d’estudis vilafranquí conviu amb esquerdes i altres problemes en diferents espais des de fa 3 anys

A partir del mes de maig, l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca estarà immers en unes obres de reforma, ampliació i millora que duraran sis mesos, segons la previsió inicial.

La directora del centre, Dolors Arbós, explica que fa tres cursos que pateixen un problema estructural que provoca esquerdes en diferents espais, com ara la biblioteca o la sala d’actes, entre altres. Aquestes zones estan des de ja fa un temps inhabilitades per precaució, i des de l’institut esperaven que la Generalitat adjudiqués uns treballs que haurien d’haver començat ja fa mesos, però que al final s’iniciaran amb retard, ja que, a banda de la situació pandèmica actual, s’han fet diferents estudis per veure quina solució convenia més.

PUBLICITAT

El pressupost de les obres és de gairebé mig milió d’euros i tot i que els treballs són, en paraules de la directora, “importants”, no afectaran pràcticament gens l’activitat acadèmica del centre perquè precisament es faran en zones que ara ja no s’estan utilitzant.

El que faran des de l’institut és habilitar una part del gimnàs per traspassar-hi, mentre durin els treballs, una petita part d’una sala que sí que s’està utilitzant a la zona afectada. A més, explica Arbós, bona part de les obres s’han de fer a les parets exteriors del centre.

PUBLICITAT

La directora espera que el calendari es compleixi i que cap al mes d’octubre ja s’hagi enllestit la reforma del centre.

També et pot interessar

Comentaris