El CCAP programa el primer cicle de xerrades sobre educació

Foto: ACN
Avatar
28/04/2021 - 11:43h

Les jornades es faran de forma telemàtica durant els propers mesos i tractaran sobre diferents temes d’interès

Diu el proverbi africà que “per educar un infant, cal tota una tribu”. Amb aquesta mirada, el Servei d’Ensenyament del Consell Comarcal, en col·laboració amb Eduxarxa, posa en marxa el primer cicle de xerrades telemàtiques adreçades a la comunitat educativa: famílies, associacions de famílies d’alumnes, docents, regidors i tècnics municipals, tècnics d’entitats socials, culturals i de lleure, i públic en general interessat en aquesta temàtica.

La primera es farà aquest dimarts dia 4 de maig i tractarà sobre com educar en el consentiment i la sexualitat positiva i tractarà sobre les vivències sexo-afectives respectuoses, la prevenció, la detecció i l’abordatge de les relacions abusives i l’acompanyament als nois i noies en la seva sexualitat.

PUBLICITAT

La segona xerrada serà el dia 1 de juny i tractarà sobre els patis de les escoles i instituts com poden a espais d’inclusió o de discriminació segons el seu disseny i arquitectura i quines intervencions es poden fer en els diferents espais.

La tercera, el 26 d’octubre, estarà dedicada a la prevenció, la detecció i l’abordatge de l’assetjament a Internet. Es donaran eines per promoure un ús segur de la xarxa per part d’infants i adolescents.

La quarta i última xerrada (30 de novembre) es dedicarà a l’aprenentatge com un procés global més enllà de les fronteres de l’escola i s’explicaran experiències i casos inspiradors d’altres municipis de Catalunya sobre centres educatius que han teixit aliances educatives amb el seu entorn.

PUBLICITAT

Les persones prèviament inscrites a cada xerrada rebran un enllaç Zoom per correu electrònic i un recordatori de la xerrada. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

Tota la informació i els enllaços per inscriure-s a cadascuna de les 4 xerrades es poden trobar en un destacat a la pàgina d’inici de la web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

També et pot interessar

Comentaris