22.494 penedesencs dediquen tres quarts d’hora setmanals als continguts del 3d8

27/04/2021 - 13:00h

El 55% de la població de l’Alt i el Baix Penedès ha llegit la versió en paper i el digital té més d’un miler d’usuaris únics al dia

Els mitjans de comunicació que integren l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), entre els quals hi ha el 3d8, han incrementat la seva presència al conjunt del país tot i la pandèmia pel coronavirus que ha marcat l’any 2020.

Així, segons l’estudi d’audiència realitzat per tercer exercici consecutiu per l’empresa Audimèdia a partir de les dades de la certificadora de mitjans Infortecnica al conjunt de capçaleres de l’ACPC, amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, l’audiència de la premsa comarcal durant el 2020 va assolir la xifra global de 763.820 lectors.

Això suposa un increment del 0,8% respecte de l’any 2019 i, per tant, no només manté sinó que la premsa comarcal incrementa el seu paper referent en la comunicació a Catalunya.

L’estudi constata que els mitjans de premsa comarcal són el principal canal d’informació pel qual la ciutadania de fora de l’àmbit metropolità de Barcelona s’informa sobre el que succeeix en el seu entorn territorial més proper, per davant de les emissores de ràdio i les xarxes socials. Una dada que parla de la credibilitat que la població atorga als mitjans de comunicació comarcals com pot ser el 3d8.

Dades del 3d8
Quant a les dades referides només al 3d8, a partir de 284 entrevistes telefòniques al conjunt del Penedès –amb un marge d’error del 5,93%–, reflecteixen que més de la meitat de la població d’aquest territori (exactament 105.416 persones, el 55,3% del cens de majors de 15 anys) ha llegit algun cop l’edició impresa del setmanari de referència al Penedès i que, precisament aquest divendres, compleix els 39 anys d’història.

Segons altres dades de l’estudi, el 3d8 obté una quota de lectors diaris de 4.372 persones –entre la mitjana de paper i digital–; i 22.494 penedesencs van explicar als auditors que durant la darrera setmana havien dedicat una mitjana de 42,1 minuts a la lectura de continguts del setmanari. Això equival al 6,6% de share de la premsa comarcal en paper, segons el mateix estudi.

Pel que fa al digital www.el3devuit.cat, és conegut pel 17,4% de la població de l’Alt i el Baix Penedès i més d’un miler de persones o usuaris únics ( 1.159 ) visiten el web de mitjana com a mínim un cop al dia.

Finalment, altres dades complementàries sobre el 3d8 indiquen que l’audiència del setmanari en paper atorga un 8 sobre 10 en una escala de puntuació sobre la credibilitat i el disseny, mentre que l’aspecte de l’entreteniment assoleix també un notable (7,6).

Xifres generals
En l’àmbit de l’estudi global sobre els mitjans de comunicació associats a l’ACPC es constata, per exemple, que el 42% dels lectors en format paper llegeix la seva publicació de referència al domicili particular, el 35% ho fa en bars, l’11% a la feina i el 12% en altres indrets no especificats.

Pel que fa als temes que interessen més als lectors, un de cada quatre dels consumidors de premsa comarcal (concretament, el 24,5%) s’interessa especialment per les notícies englobades en l’actualitat més immediata; el 21,7% concreta que prefereix la informació municipal, el 20,5% la d’àmbit comarcal i, amb uns registres menors: el 9,4% remarca com a prioritària la informació de temàtica política, el 8,9% la cultural i el 8,3% l’esportiva.
Finalment, pel que fa a l’audiència dels mitjans digitals, aquesta ha crescut en el darrer any un 10,5%.

Més de la meitat d’usuaris (53%) consulten els webs dels mitjans de comunicació comarcals [com el digital www.el3devuit.cat] a través dels telèfons Smartphone, un terç (33%) ho fa des d’un ordinador i el 13% restant s’hi connecta a través d’una tauleta.

També et pot interessar

Comentaris