Monogràfic de 24 pàgines a l’edició del 3d8 en paper amb motiu de Sant Jordi

23/04/2021 - 12:05h

El setmanari celebra aquest divendres els 39 anys de l’aparició del primer número a l’Alt i el Baix Penedès

Aquesta diada de Sant Jordi arriba al cap d’un any d’una edició marcada per les restriccions més dures de la pandèmia pel coronavirus. No es pot dir que la festivitat hagi tornat la normalitat prèvia a la Covid-19, però les condicions amb què la ciutadania podrà celebrar la festa del llibre i la rosa són avui, sortosament, molt millors que les de fa un any.

Les llibreries i floristeries confien tornar a recuperar unes vendes semblants a les de fa un parell d’anys, quan la Covid-19 no ocupava ni un malson llunyà.

Sant Jordi del 2021 arriba, com cada any, a la data en què el 3d8 està de celebració, perquè precisament aquest divendres fa 39 anys va aparèixer el setmanari a les llibreries de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès.

També, com cada any, hem volgut apropar als nostres lectors i subscriptors en un monogràfic especial de 24 a l’edició en paper totes les novetats literàries amb segell penedesenc editades des de l’anterior diada de Sant Jordi. En aquest cas, són 68 obres de diversos autors i gèneres que obren les recomanacions incloses en el monogràfic especial que, amb el parèntesi del 2020 pel coronavirus, torna enguany.

Aquestes pàgines especials també compten amb vuit articles que han elaborat escriptors i escriptores del Penedès sobre el procés de creació literària, juntament amb algunes reflexions pel que fa a la creació d’una novel·la. Són, per ordre de publicació, els testimonis de Joan Cuscó Clarasó, Josep Mèlich Garcia, Josep Muñoz Redón, Jordi Romeu Rovira, Jordi Llavina, Miquel Florido i Nati Soler Alcaide.

A més, publiquem una entrevista al filòsof Joan Cuscó; un reportatge sobre els vincles del Vendrell amb l’històric diari català La Renaixensa, obra de l’historiador i coŀlaborador habitual del 3d8 Pere Ferrando Romeu; i també un reportatge sobre la història de 40 anys de música pop-rock al Baix Penedès que ha escrit el periodista Marc Guitart.

El monogràfic especial per Sant Jordi també compta, per exemple, amb la informació sobre diversos actes festius –respectant totes les mesures contra el coronavirus–; amb els escrits guanyadors del tercer concurs vilafranquí de microrelats ‘És la tribu la que educa’ i amb el recull d’una desena de cançons d’amor i desamor que el cantautor jubilat i responsable de la secció setmanal ‘Melodies que fan vides’, Paton Soler, relaciona amb el Penedès.
Igualment, aquest monogràfic dedica espai a la celebració de la sisena edició del concurs de pintura ràpida ‘Premi Vilafranca Cultura’, que organitza el Casal, i al Diabòlic del Ball de Diables de Vilafranca.

En definitiva, 24 pàgines -en una edició de 72- per gaudir de la lectura el dia més assenyalat de l’any al territori pel que fa a aquest àmbit.

Des del 3d8 volem dedicar un feliç Sant Jordi a tots els lectors, subscriptors i anunciants que fan costat al setmanari.

També et pot interessar

Comentaris