L’Ajuntament de Vilafranca regala un conte a 4.800 infants de les escoles de la vila

Avatar
21/04/2021 - 15:57h

‘Una primavera diferent’, de Roser Rojas i Agustí Roig, amb il·lustracions de Nenén

Aquest setmana s’ha repartit a totes les escoles de Vilafranca del Penedès el conte Una primavera diferent, editat per l’Ajuntament de Vilafranca, escrit per Roser Rojas i Agustí Roig, i amb il·lustracions de Nenén. L’obra, que rebran uns 4.800 infants escolaritzats a Vilafranca entre P3 i 6è d’Educació primària, és l’edició en paper del conte virtual que l’any passat, en ple confinament, l’Ajuntament de Vilafranca va presentar per agrair l’esforç, la paciència, la responsabilitat i l’actitud positiva dels infants de la ciutat en aquells moments de confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19. Per això, ara, coincidint amb la diada de Sant Jordi, un any després, l’Ajuntament fa arribar el conte a tots els infants a través de les escoles.

PUBLICITAT

Gènere epistolar

El conte, de 20 pàgines, porta per títol Una primavera diferent, i es basa en les cartes que s’intercanvien una família de 4 membres (una mare, un pare, una filla i un fill) i l’avi dels infants, en què expliquen les seves vivències personals en temps de confinament cadascú des de casa seva. El conte consta de textos, que han anat a càrrec d’Agustí Roig i Roser Rojas, i d’il·lustracions de la dibuixant i il·lustradora vilafranquina Nenén.

Obra interactiva

El conte està pensat per explicar-lo, però també per poder pintar-ne diverses pàgines, que s’han deixat expressament sense color per tal que els infants ho puguin fer a casa.

PUBLICITAT

També hi ha unes planes on es poden retallar uns titelles, pintar-los, enganxar-los al cartró d’un rotlle de paper de WC i jugar amb ells.

Família imaginària en una pandèmia

Abans de les passades vacances de Nadal, l’Ajuntament també va fer arribar a tots els escolars de Vilafranca el conte Carta als Reis Mags, com a continuació d’Una primavera diferent, que tenia format de carta escrita pels dos infants de la família imaginària i retratava la situació viscuda l’any passat des del punt de vista dels nens arran de la pandèmia que ha generat el coronavirus.

També et pot interessar

Comentaris