L’Ajuntament de l’Arboç buscarà captar fons europeus NEXT Generation

16/04/2021 - 14:53h

Des del consistori es treballa per obtenir els màxims recursos per a projectes que modifiquin el municipi els pròxims anys

NEXT Generation és el nom que reben els fons de recuperació i resiliència de la Unió Europea que seran una font de finançament important per a la sortida de la crisi per la pandèmia. Des de l’Ajuntament de l’Arboç es treballa de cara a la captació de fons per a projectes estratègics pel municipi.

L’Ajuntament de l’Arboç treballa en la preparació de propostes posant la mirada cap a les convocatòries que els ministres llancin a començaments de setembre. Sigui individual, o bé en col·laboració amb altres municipis veïns, així obtenint els màxims recursos per a projectes que transformin el municipi en els pròxims anys.

Els NEXT Generation ajudaran a finançar actuacions en àmbits de la transformació digital i la transició ecològica. Durant l’estiu s’espera que els plans de recuperació de cada membre de la Unió Europea siguin aprovats, amb els primers pagaments arribant la tardor. Des del govern espanyol s’està acabant de preparar el seu pla, que serà presentat el pròxim 30 d’abril, que contindrà la base de propostes rebudes des d’administracions i empreses de tot el territori.

Un exemple d’actuació que es podria beneficiar dels fons és la proposta que l’Ajuntament de l’Arboç ha presentat al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana sobre la continuació de la recuperació del nucli antic. La proposta està integrada dins de la convocatòria ‘Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials’ que va adreçada als ens locals. En cas de ser aprovada, la inversió de la iniciativa seria aproximadament d’uns cinc milions d’euros.

També et pot interessar

Comentaris