Estudien traslladar la llar d’infants Picarols a l’escola Muntanyans de Sant Marçal

15/04/2021 - 12:02h

La baixa inscripció obre una possibilitat que preocupa als pares i mares

Aquests dies ha sorgit una preocupació dels pares i mares de la llar d’infants municipal Picarols arran de la intenció que té l’Ajuntament de Castellet i la Gornal de traslladar els infants de l’equipament a l’escola Muntanyans de Sant Marçal. Precisament aquests dies s’han recollit signatures per evitar aquest trasllat, i també hi havia pendent una reunió amb l’alcalde del municipi, el socialista Miguel Delgado.

Els pares i mares expliquen en una carta que han fet saber al mateix alcalde que les instaŀlacions compleixen les necessitats dels infants que requereixen aquest servei i que l’emplaçament és cèntric, a diferència de l’escola de Sant Marçal. Un dels problemes més evidents que podria provocar aquest canvi és la baixa inscripció d’infants. De fet, tal com ha explicat l’alcalde al 3d8, és el principal problema.

Amb una capacitat per a 41 infants i una plantilla de 5 professors, l’any passat hi havia només 9 infants. Aquest any n’hi ha 14, però la previsió per al curs vinent és de tan sols 7 alumnes. El cost anual del servei per a l’Ajuntament representa uns 130.000 euros i malgrat que Delgado ha comentat que ells volen “mantenir el servei”, manarà la inscripció. Així, només si aquesta arriba a 18/20 infants seria factible continuar amb el servei, tal com s’ha acordat amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Infants d’arreu

Delgado ha ressaltat que a la llar d’infants hi ha nens i nenes que provenen de Bellvei, Santa Oliva, l’Arboç o fins i tot el Vendrell. Però tot i això, el fet que el municipi de Castellet i la Gornal sigui tan dispers i molt extens en superfície no ajuda que les famílies optin per portar els infants a la llar pública ubicada a la Gornal.

En nom dels pares i pares, Jèssica Farré ha explicat al 3d8 que hi ha preocupació perquè finalment s’opti per tancar la llar, una idea que ja va planar l’any passat. “Pensem que falta més promoció per part de l’Ajuntament. Tenim una llar d’infants rural amb grups reduïts i una qualitat immillorable”, diu Farré. A la carta adreçada a l’alcalde els pares fan quatre propostes que poden fer més llaminera la captació d’infants, com demanar ajudes a la Generalitat, gestionar el tiquet guarderia que algunes empreses ofereixen als seus treballadors, ampliar els horaris de matí o tarda i incloure classes d’anglès.

També et pot interessar

Comentaris