Perdut el primer niu de corriol camanegre detectat a la Costa Daurada

Avatar
12/04/2021 - 14:55h

L’eclosió dels ous hauria tingut lloc en pocs dies, fet que hagués donat les primeres cries de la temporada

El primer niu de corriol camanegre trobat a l’inici de la temporada de cria a Coma-Ruga, s’ha perdut a causa d’un atac possiblement derivat de l’acció humana. Al voltant de la zona afectada s’han trobat petjades, per tant, probablement l’acte hagi estat de forma malintencionada. Aquest seria el segon niu malmès a la zona.

PUBLICITAT

Tot i no poder-se descartar altres hipòtesis, el presumpte vandalisme fa més lamentable el fet. Al moment de l’acció quedaven pocs dies perquè els ous fessin eclosió, amb el naixement de les primeres cries de l’any d’aquesta au protegida i amenaçada.

Des del Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès (GEVEN), fan seguiment d’aquesta espècie a la costa del Baix Penedès, junt amb altres entitats i la col·laboració dels ajuntaments. Volen denunciar de forma pública el fet, remarcant la urgència en la necessitat de cuidar i potenciar el nostre entorn natural.

PUBLICITAT

La nidificació del corriol a les platges és un bon senyal per la supervivència de l’au i com a indicador que hi ha una platja viva i no simplement sorral. Des de GEVEN fan un recordatori que la platja no sols és un recurs d’explotació turística i econòmica, sinó que és necessària una convivència equilibrada que respecti l’hàbitat. El grup ecologista seguirà fent divulgació, però ha demanat la indispensable col·laboració de veïns, entitats i institucions.

També et pot interessar

Comentaris