Repunt del turisme per les vacances de Setmana Santa

Els passeigs marítims del Baix Penedès, com el de Calafell, han acollit molts visitants
09/04/2021 - 11:50h

El moviment turístic, les segones residències i la restauració han estat els grans protagonistes del període vacacional

L’arribada de la Setmana Santa ha estat aquest 2021 com una bombona d’oxigen per a uns dels sectors més ofegats per la pandèmia: l’àmbit turístic, comercial i de la restauració.

La zona costanera de la comarca del Baix Penedès ha rebut amb satisfacció l’obertura del desconfinament comarcal rebocat aquesta mateixa nit passada per a bombolles de convivència. Els passeigs de les platges, bars i restaurants, segones residències i els hotels oberts han vist com la seva activitat es revitalitzava amb el període de vacances previ a l’arribada de la temporada d’estiu.

La tendència vista durant la Setmana Santa es localitzaria als nivells d’ocupació i moviment turístic de fa dos anys. Valorant l’efecte d’aquest moviment turístic, l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AHPT) situa la comarca del Baix Penedès amb un 90% d’ocupació, qualificant l’increment en més d’un 10% respecte de l’any 2019. En referència a l’ocupació hotelera, la regidora de Promoció Econòmica i Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell, Maria Lluïsa Lastra, valora positivament l’ocupació hotelera i de càmpings: “L’ocupació mitjana dels hotels obert ha estat del 80%, i la de càmpings va estar al voltant del 70%. És una notícia molt bona sols havent-hi mobilitat autonòmica”.

Els serveis de restauració han valorat també molt satisfactòriament l’obertura comarcal vigent durant les festes, ja que ha permès tenir gairebé al complet la majoria d’establiments. En aquest sentit el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) i regidor de l’àrea a l’Ajuntament de Cunit, Jaume Casañas, remarca el bon funcionament del sector de la restauració “des dels aperitius fins als dinars, incloent-hi els negocis de menjar per emportar”.

Una de les zones més freqüentades durant la Setmana Santa han estat, com era de preveure, les platges del Baix Penedès. Els municipis del Vendrell, Calafell i Cunit han tingut molt de moviment als passeigs marítims. “Tenim sort que la gent es pot distribuir al llarg de les platges. A més, les instal·lacions s’han fet servir molt, com és el cas dels camps de voleibol”, comentava Casañas.

En l’anterior edició del 3d8 ens fèiem ressò del massiu moviment de població cap a les segones residències i, de fet, durant la Setmana Santa ha estat una de les opcions més utilitzades a les poblacions del Baix Penedès.

Seguiment de les normes

El compliment de les mesures ha estat a l’ordre del dia dels restaurants, serveis hotelers i comerços, ja sigui amb l’horari restringit d’obertura de bars i restaurants, l’aforament o les reserves. Sobre casos d’incompliments de les mesures, la regidora de Protecció Civil de l’Ajuntament del Vendrell, Maria Luz Ramírez, comenta que no hi ha hagut casos destacats: “Sols ens consten dues infraccions per incompliment d’establiments fora de l’horari d’obertura”, ha dit.

L’arribada massiva de visitants cap a les segones residències del Baix Penedès haurà estat breu davant el retrocés de nou, com apuntàvem, cap al confinament comarcal. La mobilitat condicionarà molt probablement d’aquí per endavant el futur immediat del sector turístic, que ja mira cap al període d’estiu.

També et pot interessar

Comentaris