La regidora de la CUP de l’Arboç no declara pel tall de l’autopista AP-7 el 2019 al Pertús

La regidora cupaire de l’Arboç, Maria Mestre, aquest divendres davant dels Jutjats del Vendrell.
12/03/2021 - 22:00h

Maria Mestre afirma que no vol col·laborar amb la justícia i podria ser detinguda per no presentar-se als jutjats de Figueres

La regidora de la CUP a l’Arboç, Maria Mestre, ha anunciat aquest divendres que va desobeir la citació judicial que l’havia a portar a declarar als jutjats de Figueres pels talls de l’autopista AP-7 al Pertús durant les protestes per la sentència de l’1-0.

L’arbocenca ha comparegut en roda de premsa davant dels jutjats del Vendrell per anunciar que no es presentarà a declarar voluntàriament per tal de no col·laborar en una macro-causa repressiva contra el moviment independentista. Tenint en compte que no es presentarà a declarar encara que la tornin a citar, la regidora dels anticapitalistes quedarà a l’espera de que el jutge reclami la seva detenció.

Amb aquest acte de desobediència, la formació de l’esquerra independentista vol denunciar una vegada més la repressió que pateixen els moviments socials i l’independentisme popular a l’estat espanyol que no garanteix els drets democràtics bàsics, com el dret a manifestació i de protesta.

En relació a aquest aspecte, des d’Alerta Solidària i la mateixa CUP s’ha recordat que a les persones que estaven sent investigades a l’estat francès per aquests mateixos fets ja se’ls hi ha arxivat el procediment.

Maria Mestre és la segona regidora de la CUP del Penedès a l’espera de ser detinguda per aquests fets, ja que fa unes setmanes el regidor de Sant Pere de Riudebitlles i conseller comarcal de l’Alt Penedès, Isaac Ruana, també va anunciar que desobeïa les citacions judicials afrontant una segura detenció.

L’esquerra independentista del territori ja ha anunciat que es convocaran concentracions de suport quan es produeixin les detencions.

196 persones citades a declarar, 19 d’elles penedesenques
En el macro sumari que instrueix el jutjat número 4 de Figueres han estat citades a declarar com a investigades pels fets de novembre de 2019 un total de 196 persones, entre elles 19 penedesencs i penedesenques. Les protestes, que van ser convocades per Tsunami Democràtic, van col·lapsar la frontera entre els estats espanyol i francès durant 48 hores en una mobilització en la que hi van participar milers de persones.

També et pot interessar

Comentaris