En marxa el judici per un homicidi al Montmell sense cadàver

Els tres acusats, d’esquena, durant el judici a l’Audiència de Tarragona. (Foto: ACN)
09/03/2021 - 19:25h

Els dos principals acusats són germans i suposadament van matar el seu cunyat per un deute de 9.000 euros

L’Audiència de Tarragona celebra aquesta setmana el judici per l’homicidi d’un home al Montmell, l’agost del 2017, i pel qual hi ha acusats dos germans, Joaquín i Bacari Junior. La víctima era el seu cunyat. A més, una tercera persona està essent jutjada com a partícip en el crim, tot i que només ho creu l’acusació particular.

Segons la versió que va explicar la dona de la víctima i germana dels acusats en la primera sessió de la vista oral, aquest dilluns, els suposats autors de la mort d’un veí del Montmell de nom Diego el van matar perquè els reclamava un deute de 9.000 euros per una inversió en una plantació de marihuana.

Suposadament, Joaquin volia fer fora del negoci el seu cunyat i posar-hi el seu germà i tots dos germans trobaven la víctima com un “enemic en comú”. La víctima cuidava i regava la plantació de marihuana, situada al carrer de La Haya de la urbanització El Mirador del Penedès al terme municipal del Montmell, i el seu cunyat Joaquin venia la droga.

La víctima, segons l’acusació particular, va ser objecte “d’una veritable emboscada” per part dels tres processats en un moment que van quedar per resoldre el deute pendent i que l’haurien mort i amagat el cadàver “possiblement per alguna zona muntanyosa”.

En la sessió d’aquest dimarts, diversos testimonis també han explicat que la víctima havia estat amenaçada pel propietari de l’habitatge on vivia, suposadament per un deute amb el lloguer de l’immoble i, d’acord amb la versió d’un d’ells, també per un tema de drogues.

També han apuntat el suposat caràcter violent i maltractador de la víctima, la qual cosa ha estat posada en dubte per part del fiscal perquè la parella sentimental durant 10 anys i mare de tres fills en comú es va quedar “preocupada” i no “descansada” arran de la desaparició de Diego.

Furgoneta sospitosa

Durant la vista d’aquest dimarts també han declarat diversos veïns d’Olivella (Garraf), on residia Bacari Junior. Segons els investigadors, després d’acabar amb la vida de Diego el 13 d’agost del 2017 els dos acusats s’hi van desplaçar amb la furgoneta de Joaquín i amb la furgoneta de Diego, i van deixar el vehicle de la víctima abandonada durant diverses hores en un carrer del municipi fins la matinada del 15 d’agost.

Un veí d’aquest carrer ha declarat que va veure com un home aparcava una furgoneta, en sortia i seguidament el recollien amb una altra furgoneta. L’home va sospitar i va avisar els Mossos d’Esquadra, els quals van decidir analitzar la furgoneta estacionada perquè van detectar-hi taques de sang, tant a fora com a dins.

Durant la matinada, però, quan els Mossos ja havien marxat del lloc, el veí ha explicat que algú se la va endur.

Segons la policia, els acusats van recollir aquesta furgoneta, que era de la víctima, la van desplaçar a una pista forestal del terme municipal de Sant Cugat de Sesgarrigues (Alt Penedès) i li van calar foc, deixant-la completament calcinada.

Peticions de penes

La representació de la família sol·licita per als acusats una pena de 25 anys i mig de presó pels delictes d’assassinat i danys amb incendi o, alternativament, 18 anys de presó per homicidi amb traïdoria i danys amb incendi. En ambdós casos aprecia la circumstància agreujant d’abús de superioritat.

També demana que els processats no puguin apropar-se a la dona i fills de la víctima durant 10 anys, i que els indemnitzi amb mig milió d’euros.

De la seva banda, la fiscalia demana per als dos germans 15 anys de presó per homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat, i 2 anys més de presó per danys amb incendi per la crema de la furgoneta de la víctima.

En concepte d’indemnització, proposa que paguin conjuntament i solidària 120.000 euros a cadascun dels tres fills menors de la víctima; 90.000 euros a la dona de la víctima i alhora germana seva, i 50.000 euros a la mare del mort.

De la seva banda, les defenses dels dos principals acusats neguen la seva implicació en els fets i en demanen la lliure absolució. La defensa del sogre de la víctima, que només està acusat per l’acusació particular, sosté que no va participar en l’homicidi ni va encobrir els presumptes autors.

Segons la seva defensa, el seu net i altres testimonis el van ubicar en un bar de la urbanització Mirador del Penedès en el moment dels fets.

També et pot interessar

Comentaris