Preocupació veïnal al Vendrell pel projecte d’una benzinera a tocar d’habitatges

Imatge d’arxiu d’una de les protestes organitzades pels veïns de la zona on s’hi projecta una benzinera.
05/03/2021 - 08:00h

Els residents a la zona on es preveu instaŀlar els sortidors diuen que els suposarà un risc

Un grup de veïns d’habitatges dels carrers Maria Aurèlia Capmany i Farnés i Peronella d’Aragó del Vendrell, a tocar de la carretera de Tarragona, 14, es queixen del projecte que pretén ubicar una benzinera en aquest indret.

Afirmen que la instal·lació promoguda per l’empresa Progeral Ibérica, SA es troba a tot just una desena de metres dels immobles més propers, motiu pel qual les substàncies contaminants i perilloses d’aquest tipus de negocis suposa un risc evident per a les persones que viuen als immobles.

La benzinera hauria d’anar a l’aparcament de l’antic supermercat Dia, però els veïns –que ja han presentat aŀlegacions abans del termini legal que finalitza el proper 17 de març– confien poder aturar una instal·lació perquè entre d’altres raons, segons explica un dels veïns, Gerard Vila, “el projecte omet dir que a la zona hi ha habitatges i només parla d’un polígon”.

Demanda de suport institucional
Vila s’ha mostrat crític amb el poc cas que afirma que els ha fet fins ara el govern del Vendrell, que –segons asseguren els veïns– va estar més d’un mes i mig per respondre una quinzena d’al·legacions per demanar informació del projecte.

Els veïns de la zona asseguren que les benzineres han d’estar a un mínim d’entre 50 i 100 metres d’habitatges per reduir l’impacte de productes nocius i que aquestes instaŀlacions provoquen una pèrdua del 50% del valor dels immobles.

Modificar la normativa
Així les coses, els veïns critiquen que el Vendrell no disposi d’una normativa per impedir la ubicació de benzineres a tocar d’habitatges i és precisament en aquest sentit que el govern vendrellenc ha afirmat que “està estudiant les possibles modificacions en la normativa municipal vigent per regular la instal·lació d’estacions de serveis i altres usos a la trama urbana amb l’objectiu d’evitar la seva proliferació”.

Des del consistori s’afegeix que “s’entén i es comparteix el neguit” del veïnat crític amb el projecte que no compta amb la iniciativa ni promoció municipal. Al contrari, el govern local conclou que està a favor d’iniciatives com les d’una via ciclista entre la zona escolar i l’estació de trens; “per tant, en sentit completament contrari a la instal·lació de benzineres”.

Amb tot, els veïns temen que el projecte acabi tirant endavant, així com dues benzineres més al solar del carrer Cerdanya on hi havia hagut l’establiment Tom i Tom (a tocar de l’avinguda Jaume Carner) i al supermercat Esclat.

També et pot interessar

Comentaris