Quatre arbocenques, citades a declarar pel tall de l’AP-7 al Pertús

Maria Mestre, regidora de la CUP a l’Ajuntament de l’Arboç.
04/03/2021 - 17:28h

Hauran de comparèixer aquest divendres als Jutjats de Figueres, entre les quals la regidora de la CUP Maria Mestre

Aquest divendres 5 de març, quatre veïnes de l’Arboç, entre elles la regidora de la CUP Maria Mestre, han estat citades a declarar als jutjats de Figueres arran de les mobilitzacions del Pertús de 2019. Prèviament, per a aquest dijous s’ha convocat, a les 19h, una concentració de suport davant l’Ajuntament de l’Arboç.

A la tardor de 2019, durant els dies 11 al 13 de novembre milers de persones varen estar exercint el dret a la llibertat d’expressió i de manifestació. Més de 196 d’aquestes persones estan sent investigades pels delictes contra la seguretat vial, desordres públics i danys amb possibles peticions de penes fins a sis anys de presó per haver-se manifestat aquells tres dies a l’autopista AP-7 al Pertús i, posteriorment, a Girona en protesta contra la sentència d’empresonament dels líders independentistes per haver defensat el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. D’aquestes 196 persones de tot el país, 19 són del Penedès.

A banda de Maria Mestre i de les altres tres persones citades de l’Arboç, per aquestes mateixes mobilitzacions han estat citades les també regidores cupaires Aina Llotje i Isaac Ruana, que ha desobeït dues vegades aquesta citació judicial i està a l’espera de ser detingut.

Des de la CUP s’ha emès un comunicat en el que es vol “insistir en que el dret de manifestació a favor de les pròpies idees polítiques i de protesta contra decisions polítiques, judicials i executives o la defensa d’un projecte polític concret és fonamental en una societat democràtica i lliure i per tant, el seu exercici hauria de ser protegit i no pas perseguit judicialment”.

“Volem denunciar també, una vegada més, la manca de garanties processals que hem vist en aquest sumari (interrogatoris massius sense evidències, abús del secret de sumari, acusacions no fonamentades, tergiversació dels fets, filtracions interessades a la premsa sota secret de sumari), valent-se de lleis que només protegeixen l’arbitrarietat governativa i posen en perill la llibertat de les persones compromeses en la vida social i cultural de les seves viles i ciutats”, diu també la CUP.

El comunicat del partit indepentista arran d’aquests casos que s’investiguen pel tall de l’AP-7 al Pertús conclou: “Pensem que una societat democràtica ha de tenir les llibertats civils garantides que permetin a qualsevol persona la llibertat per sumar-se a mobilitzacions i accions que es convoquin en defensa d’aquests drets fonamentals”.

També et pot interessar

Comentaris