Biootwin L, un nou difusor de feromones de confusió sexual biodegradable

03/03/2021 - 16:46h

Biogard-CBC porta 20 anys oferint solucions per a una viticultura sostenible i respectuosa

Fa pocs anys ningú s’hauria imaginat que ara com ara estaríem tan familiaritzats amb conceptes com el reciclatge, el compostatge, la reutilització, la biodegradació… I és que la conscienciació col·lectiva vers el nostre entorn és cada cop mes alta, i la sostenibilitat s’ha convertit en un concepte clau per al desenvolupament futur. En aquest sentit, una xifra clau és que a Catalunya quasi el 40% de la superfície de vinya ja és de producció ecològica.

Biogard-CBC vam ser pioners, fa 20 anys, a combatre el corc del raïm mitjançant la confusió sexual amb els difusors de feromona japonesos produïts per Shin-Etsu. Des de l’inici, som líders al mercat amb el producte Isonet L, el qual ja fa uns anys vam fer evolucionar cap a l’Isonet LTT, un producte fàcil de col·locar que ens permet ajustar la dosi a cada zona i reduir els residus generats.

L’eficàcia, la facilitat en la col·locació i la duració fan que els productes Isonet siguin la referència en la confusió sexual a escala mundial.

Aquest cop hem volgut anar un pas més enllà i hem adaptat el nostre producte a les exigències dels temps que corren. Així, ens plau comunicar el llançament de Biootwin L, un difusor de feromona per al control del corc del raïm produït totalment a base de plàstics d’origen vegetal i 100% biodegradable. Un producte no tòxic que redueix els tractaments fitosanitaris i, per tant, no deixa residus sobre el raïm ni a l’entorn. És totalment respectuós amb la fauna, és d’origen vegetal i es degrada en biomassa, de manera que compleix el nostre compromís d’impacte zero al medi ambient.

Biootwin L és un difusor idèntic, pel que fa a la forma, a Isonet LTT, i es pot col·locar en qualsevol sistema de formació de vinya. Està compost per dos microtubs que faciliten la impregnació de tota la paret interior del difusor i permeten maximitzar la superfície d’emissió de feromona, aconseguint així una difusió duradora i molt constant tota la campanya. Tal com passa amb Isonet LTT, la dosi d’ús va entre 200 i 300 difusors per hectàrea, i la recomanació general a la zona del Penedès és de 230.

A França, ja des d’aquest 2021, tota la confusió sexual de Shin-Etsu per al control del corc del raïm es farà mitjançant els difusors biodegradables Biootwin L, cosa que permetrà eliminar les restes de plàstic a les vinyes. El nostre compromís és ferm: des de fa 20 anys oferim solucions per a una viticultura sostenible i respectuosa. L’evolució dels nostres productes ha respost a una millora continuada a l’estil kaizen, focalitzada en tots els aspectes del producte, un dels quals els residus a l’entorn. Donem així un gran valor afegit a la producció agrícola i, en aquest cas, als nostres vins.

També et pot interessar

Comentaris