El penedesenc Isaac Ruana desobeeix de nou pels talls a la Jonquera

Isaac Ruana en una foto d’arxiu
26/02/2021 - 20:05h

El regidor de Sant Pere de Riudebitlles estava citat aquest divendres als jutjats de Figueres i, com no hi ha anat, s’enfronta a la seva detenció immediata

El regidor de la CUP de Sant Pere de Riudebitlles, Isaac Ruana, estava citat aquest divendres al matí als jutjats de Figueres pels talls a la Jonquera el novembre del 2019 després que s’anul·lés la seva compareixença prevista anteriorment pel 22 de gener.

Com ja va anunciar el regidor en aquella ocasió, Ruana s’ha mantingut ferm en la idea de no assistir a les convocatòries judicials per defensar el dret a manifestació a favor de les pròpies idees i denunciar el caràcter polític d’aquestes causes judicials.

El regidor de la CUP serà previsiblement detingut durant els propers dies de manera que la formació anticapitalista anuncia que convocarà mobilitzacions en el moment que això passi.

Des de la CUP es vol recordar que per aquesta causa hi ha 196 persones investigades entre elles 19 persones de les comarques penedesenques, amb qui la formació de l’esquerra independentista es vol solidaritzar una vegada més.

Aquestes persones s’enfronten a penes que podrien arribar a fins a sis anys de presó per danys i delictes contra la seguretat vial. La mateixa CUP va presentar una moció de suport al Consell Comarcal, que ja va ser aprovada, igual que va passar als ajuntaments de Vilafranca i de Sant Sadurní, on també la van presentar.

També et pot interessar

Comentaris