Matías Alonso (Cs) augura que el proper Parlament de Catalunya “continuarà en l’atzucac”

18/02/2021 - 17:57h

El diputat vendrellenc per Ciutadans a la demarcació de Tarragona creu que la situació política ha quedat igual o pitjor que el 2017

Matías Alonso, diputat vendrellenc per Ciutadans (Cs) i que ha renovat la seva acta de membre del Parlament en ser el cap de llista del partit taronja per la demarcació de Tarragona, reconeix que els resultats electorals de la seva formació política el 14-F són dolents, però extrapola aquesta percepció al mapa electoral de tots els partits en el conjunt de Catalunya.

“També són uns mals resultats per Catalunya, perquè la situació política va camí d’enquistar-se. Si estavem preocupats en la dotzena legislatura, la tretzena pot ser pitjor”, augura qui va ser secretari general de Cs durant 8 anys. “Seguim dins l’atzucac i una roda de hàmster i, a més, si és un mal resultat per a Catalunya també ho és per Espanya perquè seguirem amb els greuges polítics”.

Matías Alonso també destaca que “només hi ha dos partits que han crescut, de manera pírrica en el cas del PSC -amb 42.000 vots a tot Catalunya-, i Vox”.

Pel que fa als resultats concrets de Ciutadans, Alonso se centra en el Baix Penedès i el conjunt de Tarragona. En aquest sentit, remarca que els aproximadament 26.000 vots que va treure Cs a tot Tarragona quan el mateix Matías Alonso va esdevenir diputat, el 2012, “són la quantitat que ara ha tret Vox i que li han donat dos diputats i en canvi jo només en vaig tenir un”.

El diputat penedesenc de Cs també fa la reflexió que la baixa participació electoral registrada diumenge ha provocat una menor mobilització dels votants del “bloc constitucionalista” -que han perdut unes 14.000 paperetes respecte del 21-D del 2017- que entre els votants del “bloc separatista”, que ‘només’ ha perdut uns 5.600 vots. “Tothom ha perdut vots, al Baix Penedès i a Catalunya, però els partits separatistes han baixat menys”, diu Alonso, que afegeix que “l”efecte Illa’, amb el PSC i el PSOE que volien les eleccions ara, el que ha fet és enquistar la situació política a Catalunya”.

Matías Alonso també diu en la valoració electoral pel 3d8 que el proper Parlament “seguirà fraccionat i el separatisme, que enreda i governa poc, n’ha sortit enfortit”. I conclou que “a Ciutadans hem tingut poca capacitat per mobilitzar el nostre electorat, amb el 13% dels vots que vam tenir fa quatre anys, però aquest electorat, sobretot, s’ha quedat a casa i no ha anat bàsicament al PSC, que ha sumat de tothom. Hem perdut més de 900.000 vots a Catalunya i els socialistes no han sumat tant ni tampoc són els vots que ha tret Vox”.

També et pot interessar

Comentaris