Crítiques pel manteniment de l’escola Les Cometes de Llorenç

12/02/2021 - 12:00h

Les famílies demanen més implicació de l’Ajuntament i el govern vol negociar amb Educació a qui li correspon fer inversions

Un grup de representants del coŀlectiu de mares i pares de l’Escola Les Cometes al Consell Escolar de Llorenç del Penedès han fet pública –en un comunicat i en declaracions al 3d8– el que entenen que és una manca de manteniment del centre educatiu per part de l’Ajuntament.

Segons expliquen en una carta a les famílies –signada per José Maria Leiva Ortega, Maite Cascales Ledesma, María Sanz Vicente, Marta Rebollo Mitjans i Mercè Jané Bidó–, fa anys que reclamen al consistori que faci un bon manteniment de l’escola, i darrerament s’ha produït un fet que entenen que “ha estat la gota que ha fet vessar el got” de la seva paciència.

D’acord amb la versió dels esmentats representants, l’escola va rebre un donatiu de 9 arbres adults (4 moreres i 5 brachichitos, valorats en uns 6.000 euros) per plantar al pati escolar, i l’Ajuntament no va donar permís “tot i ser una acció ja aprovada pel Projecte Pati el 2019”, que contemplava precisament un “augment significatiu” de l’arbrat.

Els representants escolars no troben motiu suficient per negar aquest fet el seu cost de manteniment, que diuen que l’Ajuntament no vol assumir, i tampoc permetre que el Departament d’Educació de la Generalitat a Tarragona aportés una partida per al manteniment dels arbres durant dos anys. Posteriorment, “les mares i pares assumiríem el cost anual de la poda, entre altres coses, és a dir, uns 200 euros”, diuen.

Això de banda, els representants de les famílies al Consell Escolar de Llorenç demanaran en una reunió que preveuen tenir aviat amb l’alcalde, Jordi Marlès, “per demanar explicacions per la manca de manteniment estructural del centre i soŀlicitar si ja s’ha elaborat un pla de manteniment del centre”, tal com segons afirmen que se’ls va dir.

Les mares i pares entenen que el consistori llorencenc té “la intenció de seguir fent pedaços en lloc de fer un manteniment integral i estructural del centre”. L’Ajuntament de Llorenç, segons conclouen els representants de les famílies, “no ha reconegut mai l’escola com a seva i es limita a fer el manteniment del dia a dia, però no l’estructural de l’edifici”.

Depenent de la resposta institucional en aquella reunió, no descarten divulgar un vídeo reivindicatiu a les xarxes socials, fer un manifest, recollir signatures i portar la problemàtica al ple municipal.

Arguments de l’alcalde
Jordi Marlès ha explicat al 3d8 que arran d’un canvi en la secretaria municipal al principi de la pandèmia des del govern (JuntsxCat i PSC) s’ha fet un replantejament dels costos dels diversos serveis públics i que està en procés de licitar els contractes caducats.

En aquest sentit, Marlès –que diu que ho explicarà a la comunitat educativa– apunta que hi haurà, per exemple, actuacions en l’apartat de jardineria que obligaran a canviar alguns arbres que creen problemes amb l’aixecament de voreres i de brutícia; i que coincideixen amb una de les espècies que volien posar al pati escolar.

“No són només quatre arbres de l’escola; a l’Ajuntament no podem pagar 200.000 euros a l’any per al manteniment de zones verdes”, diu l’alcalde. També apunta que ha de negociar amb la Generalitat sobre quina administració pública s’ha de fer càrrec de les obres de manteniment més importants a l’escola, com la reparació de goteres.

Finalment, Marlès explica que, tot i l’augment de despeses a causa de la pandèmia, l’Ajuntament pensa enllestir el repintat de tota l’escola que ja estava previst i que va haver de ser interromput amb l’arribada del coronavirus SARS-CoV-2.

També et pot interessar

Comentaris