“És indignant, frustrant i tens un sentiment de ràbia”

Jordi Delgado i Rodrigo Sánchez.
09/02/2021 - 06:00h

La Junta Electoral de Zona del Vendrell no accepta que dos vendrellencs amb les dones malaltes de càncer evitin formar part d’una mesa el 14-F

Dos vendrellencs presentaran un recurs judicial arran de la decisió de la Junta Electoral de Zona (JEZ) del Vendrell de no acceptar l’al·legació que van formalitzar a final de gener per no haver de formar part d’una mesa electoral als comicis del Parlament de Catalunya previstos per a aquest proper diumenge, 14 de febrer. Tots dos veïns del Vendrell, Jordi Delgado i Rodrigo Sánchez, es troben en una situació idèntica: són parella convivent d’una persona amb un alt risc de contagi davant la pandèmia del coronavirus.

Jordi Delgado va presentar una al·legació -o ‘excusa’, segons l’argot judicial que considera negatiu- per no haver d’anar diumenge a una mesa electoral per fer de vocal, concretament al local del Centre Cultural Garcia Lorca del Vendrell, atès que ha de cuidar permanentment la seva dona, malalta de leucèmia.

La dona de Delgado pateix el càncer des de fa mesos i va arribar a estar ingressada des de final de juliol fins al mes d’octubre, algunes setmanes fins i tot a l’UCI. Ara està pendent de que se li practiqui un trasplantament de medul·la i fa mesos que la parella no fa vida social. Jordi Delgado considera que si acudeix a fer de vocal a les eleccions de diumenge posarà en un risc evident i innecessari la seva dona. Amb tot, la JEZ del Vendrell va rebutjar la seva petició per no haver d’acudir a la cita electoral i ara l’home reconeix que, si no hi va, pot rebre una multa entre els 300 i els 6.000 o 8.000 euros; o també s’exposa a una condemna d’entre 3 i 6 mesos de presó.

“Tinc un sentiment d’indignació, malestar i ràbia, perquè la denegació a la meva petició no té cap lògica. Cap metge va valorar la situació”, lamenta Jordi Delgado, que va demanar la resposta judicial per escrit i encara no l’ha rebuda. “Només m’ho van comunicar per telèfon”, conclou aquest barceloní que fa 17 anys que viu al Vendrell.

President de mesa

De la seva banda, Rodrigo Sánchez va al·legar als jutjats del Vendrell que diumenge no podia anar a fer de president de mesa a l’escola Pau Casals perquè la seva dona també pateix càncer i precisament aquest dijous, només tres dies abans de les eleccions, té una sessió de quimioteràpia de diverses hores i la qual “la deixa molt debilitada de defenses”. “No és que no vulgui anar a la mesa, perquè sóc una persona de condicions democràtiques, m’ha tocat estar en una mesa en altres votacions i vull anar a votar, però em fa pànic estar 12 hores exposat al coronavirus”, diu Sánchez, que afegeix: “No vull comprar tants números d’aquesta loteria”.

Rodrigo Sánchez també es mostra indignat amb la decisió de la JEZ de no reconèixer que si diumenge va a la mesa electoral exposarà a la seva parella a un risc de contagi posterior que vol evitar com sigui. Per això va presentar un informe mèdic sobre l’estat de la seva dona, però, de moment, no ha estat suficient perquè pugui lliurar-se del control d’una urna aquest 14-F.

El cas de Rodrigo Sánchez ha tingut una gran repercussió social perquè la seva piulada de queixa per la situació va ser recollida i se’n va fer ressò el reconegut epidemiòleg Oriol Mitjà.

“He tingut gairebé mig milió d’interaccions a Twitter”, conclou sorprès Rodrigo Sánchez, que ha posat el cas en mans d’un advocat i, com pensa fer Jordi Delgado, recorrerà la negativa de la JEZ a formar part d’una mesa electoral.

També et pot interessar

Comentaris