El PDeCAT es presenta com a “única garantia” per desplegar la vegueria

03/02/2021 - 11:15h

El partit d’Angels Chacón critica el Govern actual per “no escoltar les demandes del Penedès” i asseguren que, amb ells, això canviarà

El PDeCAT assegura que són l’única garantia perquè la vegueria Penedès es desplegui i sigui una realitat. “Després d’anys de promeses i incompliments”, el PDeCAT denuncia que el Govern de la Generalitat no escolta les reclamacions del Penedès i que, per això, volen canviar-lo.

La llista dels demòcrates l’encapçalen polítics amb experiència en el món local al Penedès i això, asseguren, és un punt molt a favor a l’hora de mirar pel territori. Així, la cap de llista és l’exconsellera i exregidora d’Igualada Àngels Chacón, però, a més, el número 3 per Barcelona és Marc Castells, alcalde d’Igualada; el número 6 Pere Regull, alcalde de Vilafranca i per Tarragona hi ha Jordi Marlès, alcalde de Llorenç, que va de número 6, i Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal del Penedès, que va de número 10.

Els penedesencs asseguren que seran “diputats de quilòmetre 0”, que no s’amaguen mai i que han demostrat la seva capacitat de governar als ajuntaments del territori. Des del PDeCAT apunten que volen “més alcaldes i menys tuitaires a la política”.

Els candidats penedesencs comenten com el món local coneix les problemàtiques dels veïns i exigeixen que ERC i Junts “parin de bloquejar el desplegament dels serveis territorials al Penedès”. Asseguren que amb la vegueria l’administració podrà ser més útil per a la gent, més propera als ciutadans i podrà gestionar de forma més àgil.

Des del PDeCAT es reivindica com a model pel Penedès la defensa de la idiosincràsia de la vegueria buscant, alhora, generar llocs de treball que ajudin a sortir de la crisi. A més, denuncien “la manca d’inversions terrible que pateix el Penedès als pressupostos de la Generalitat” i reivindiquen “un Penedès amb una personalitat i una economia fortes”.

En concret, per a l’Alt Penedès el partit d’Àngels Chacón proposa la millora de les freqüències de Rodalies cap a Barcelona, allargar el servei de Rodalies cap a Tarragona fins a Vilafranca, crear una nova zonificació tarifària del transport públic (T-Penedès), desdoblar la C15 al tram Vilafranca-Igualada, aprovar el Pla de Reindustrialització de la Vegueria Penedès i el Pla de racionalització per un desenvolupament sostenible i de qualitat del sector vitivinícola i,finalment, construir una estació de Trens Regionals a Vilafranca.

Pel Baix Penedès proposen bonificacions de l’Autopista C32 pels viatgers quotidians del 50% (Tram Vallcarca) i del 100% (Tram Sitges-El Vendrell), millorar les freqüències del Rodalies cap a Barcelona i allargar el servei de Rodalies Tarragona fins a Vilanova i la Geltrú, crear una nova zonificació tarifària del transport públic (T-Penedès), potenciar el Pol Científic, industrial i tecnològic d’IDIADA, desenvolupar l’Estació Intermodal de l’Arboç, i fomentar una logística sostenible amb el polígon de La Bisbal del Penedès, aplicar programes de foment de l’ocupació adreçats als territoris més afectats d’atur, augmentar la dotació de cossos de seguretat (Mossos i Bombers), aprovar el Pla de Reindustrialització de la Vegueria Penedès i ampliar i millorar l’Hospital Comarcal del Baix Penedès.

També et pot interessar

Comentaris